Оливие Жиру върна Милан в битката за Шампионската лига с

...
Оливие Жиру върна Милан в битката за Шампионската лига с
Коментари Харесай

Жиру осигури победата на Милан с 2-1 срещу ПСЖ в мач от Шампионската лига

Оливие Жиру върна Милан в борбата за Шампионската лига с решаващия гол при успеха с 2-1 над Пари Сен Жермен във вторник.

Френският нападател Жиру вкара знаков удар с глава четири минути след почивката на пулсиращия Сан Сиро, с цел да възобнови възможностите на Милан да доближи до 16-финалите и да преобърне ужасяващата скорошна форма.

Отборът на Стефано Пиоли стартира деня от дъното от група F, само че в този момент са в огромна битка за етапите на елиминациите, трети с пет точки и единствено една зад ПСЖ, който заема второто място в квалификациите.

Победата във вторник беше възмездие за удара с 3-0 в Париж преди две седмици и пристигна с първите голове на Милан в конкуренцията този сезон, извънредно впечатляващият Рафаел Леао изравни домакините в 12-ата минута, откакто някогашният бранител на Интер Милан Милан Скриниар изведе ПСЖ в ранен задатък.

Победата за Жиру беше неговият седми гол за сезона във всички надпревари и имаше френски привкус до финала, който повали първенеца в Лига 1 ПСЖ, Тео Ернандес, който направи точното центриране, от което неговият съотборник от Les Bleus вкара мрежата.

Милан идващ водач в групата Борусия Дортмунд, който зае първото място с един точка от ПСЖ с успеха им с 2-0 над Нюкасъл Юнайтед по-рано във вторник, в мач, който може да се окаже решителен за възможностите им да излязат от групата.

Техните почитатели също отмъстиха на публичен зложелател номер едно Джанлуиджи Донарума, който спорно напусна Милан за ПСЖ като свободен сътрудник преди две години и беше посрещнат с вълна от ненавист от препълнените трибуни.

Ден, който стартира с новината, че почитател на ПСЖ е бил намушкан с нож в конфликти сред двете групи последователи късно в понеделник вечерта доближи терена feveGiroudr, когато тимовете излязоха на терена, а почитателите на домакините се разтовариха върху вратаря на Италия Донарума.

Феновете на Милан отпечатаха хиляди подправени доларови банкноти, изобразяващи лицето му с думата „ наемник “ и пренебрежителното название „ Доларума “.

Мраза на Донарума

Те бяха пуснати на терена след обичайна проява преди мача измежду мощни, обидни викания към Донарума, които станаха още по-силни, защото той трябваше да върви към вратата, най-близката до хардкор почитателите на Милан тъкмо преди начален удар.

Някои почитатели навиха банкнотите на твърди топки и ги запратиха към терена, където те избиха тревата тъкмо до мястото, където стоеше той.

След като мачът най-сетне стартира, Милан беше този, трябваше да поведе първи, когато Рубен Лофтъс-Чийк разруши страхотна опция над гредата след светкавичното тичане и понижаване на удара на Леао.

Скриниар водеше гостите напред три минути по-късно, откакто Лофтъс-Чийк му разреши да се отдалечи и елементарно кимна при центриране на Маркиньос от корнер.

Но Леао явно беше подготвен за това след поредност от невпечатляващи скорошни осъществявания и различен негов присъщ изблик донесе Милан на равнище съвсем незабавно.

Португалското крило нахлу в средата, трансфериран към Жиру и откакто ударът му беше париран от Донарума, стрелна в изравняването с акробатичен удар от горната страна.

ПСЖ бяха рискови при съвсем всяка офанзива и откакто Майк Мейнян трябваше два пъти да излезе бързо от линията си, с цел да спре Килиан Мбапе, Усман Дембеле удари напречната греда в 27-ата минута.

Секунди по-късно Жиру удари страничната мрежа след мощен дрибъл на Лофтъс-Чийк в запъхтян начален интервал, който съвсем приключи с Милан справедливо напред, когато Леао проби малко настрана от близката греда на Донарума.

Но Жиру имаше своя миг на популярност с типичен централен удар с глава на централния нападател от центриране на Тео Ернандес, откакто Леао едвам не мушна вратата.

ПСЖ бяха побеснели от това, което смятаха за фаул против Ахраф Хакими от Леао, който към момента беше в игра на земята, когато Жиру удари вратата, което се оказа победител.

Донарума лиши Милан от по-убедителна победа, когато брилянтно насочи удара на Ноа Окафор под ъгъл пет минути преди края.

А Лий Канг-ин съвсем накара Милан да заплати, когато влезе и удари гредата в под напрежение край, който приключи с голям плач на облекчение при последния съдийски сигнал.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР