Оливер Рьопке, председател на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК)

...
Оливер Рьопке, председател на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК)
Коментари Харесай

Оливер Рьопке с отличие от българския ИСС за приноса и ползотворното сътрудничество между двете организации

Оливер Рьопке, ръководител на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) беше почетен с почетен плакет от Икономическия и обществен съвет на Република България за принос в дългогодишното и ползотворно съдействие сред двете организации.

На 20 март, в наличието на българските членове на ЕИСК, госпожа Зорница Русинова, ръководител на ИСС, връчи премията от името на Съвета за поддръжката и взаимната работа по тематики, свързани с икономическото и общественото развиване на Европа и Европейския съюз. Зорница Русинова взе участие в Пленарната сесия на ЕИСК, в чийто дневен ред беше включен панел отдаден на Европейските избори през 2024 година през призмата на гражданското общество.

В изявлението си Зорница Русинова акцентира, че ИСС е образец за това по какъв начин разговорът и съдействието могат да бъдат ключът към постигането на уравновесени позиции и основаването на сполучливи политики. „ ИСС показва и пази пред българските институции и сътрудници на европейско и интернационално равнище консенсусното мнение на проведеното гражданско общество по въпроси, свързани с икономическото и обществено развиване на България. Съветът взе участие във всички значими за страната промени и способства за одобряване на България като деен член на Европейския съюз и НАТО ", добави Русинова. „ Ние от Съвета работим за създаване на устойчива и конкурентоспособна стопанска система, за ускорение на прехода към по-зелена, по-социална и по-дигитална България и за подготовка за присъединение към еврозоната и Шенгенското пространство. В този смисъл идните избори за Европейския парламент са от решаващо значение за продължение на политиките и за развиването на мощна, устойчива и мирна Европа. "

Председателят на ЕИСК Оливер Рьопке съобщи: „ За мен е чест да бъда определен от Икономическия и обществен съвет на България да получа тази премия. ИСС е дълготраен, предан сътрудник на ЕИСК в укрепването на европейското гражданско общество. През последните 20 години Съветът на България беше мощен покровител за европейска интеграция и направи по този начин, че гласовете на българското проведено гражданско общество да се чуят надалеч оттатък националните граници. Благодаря ви за изключителната работа ".

Гост на пленарната сесия беше господин Тиери Боде, ръководител на Френския стопански, обществен и екологичен съвет, който срещна участниците с националните провокации пред страната за европейските избори през юни 2024 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР