Оливър Солберг ще се състезава в WRC2 през следващия сезон

...
Оливър Солберг ще се състезава в WRC2 през следващия сезон
Коментари Харесай

Оливър Солберг се връща в WRC2

Оливър Солберг ще се състезава в WRC2 през идващия сезон в Световния рали шампионат. Това обяси водачът през днешния ден, като синът на международния първенец за 2003 Петер Солберг ще кара новата Шкода Фабия RS Rally2 за Ток Спорт.

Програмата на Солберг-младши ще е от оптимално разрешението 7 ралита и започва с рали “Монте Карло ” през януари.

Преди дни Солберг тества новата Фабия RS Rally2 в Алпите, покрай Гап, на стадий, подобен с правите от рали “Монте Карло ”, като това му присъединяване беше декларирано като част от развиването на новия автомобил, каран преди него от Крис Мийк, международния първенец в WRC2 Емил Линдхолм и Марко Булакия.
 Защо Хюндай си върна Брийн и взе Лапи? Защо Хюндай си върна Брийн и взе Лапи?
Солберг беше освободен от заводския тим на Хюндай в края на сезон 2022 след 8 ралита с i20 Rally1, а през 2021 Оливър кара 4 ралита за 2C Competition с i20 WRC.
 Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно
Интересното е, че Солберг има едвам 6 старта в WRC2, като най-хубавото му класиране е 5-ото място в Португалия през 2021, както и 5 старта в WRC3 с първо място в Естония през 2020.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР