олицията стартира нова акция, насочена за използването на обезопасителни средства

...
олицията стартира нова акция, насочена за използването на обезопасителни средства
Коментари Харесай

Полицията започна акция за безопасността на децата по пътищата


олицията започва нова акция, ориентирана за потреблението на предпазни средства при превозването на деца в коли, заяви bTV.

Акцията идва, откакто се появиха тревожни данни за детската смъртност при произшествия. През летните месеци на предходната година са открити 6 смъртни случая на деца при пътнотранспортни катастрофи. През лятото на 2021 година тези случаи са 18.

Пътните служители на реда ще наблюдават за слагането на колани на задните седалки. Много постоянно се среща и родителят да държи детето в себе си на предната седалка. При определяне на сходно нарушаване водачът ще бъде санкциониран и ще му бъдат отнети контролни точки.

" По-голямата част от децата, които стават жертви на пътнотранспортни катастрофи са във възрастовата група сред 15 и 17 години. Най-често вземат участие в придвижването по пътищата като пасажери, най-често в колите на свои другари, които губят живота си или биват ранявани, до момента в който тези сред 9 и 12 години са в колите на свои родители или близки ", изясни инсп. Мария Ботева от " Пътна полиция ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР