Олимпийският шампион в маратона Елиуд Кипчоге (Кения) ще направи втори

...
Олимпийският шампион в маратона Елиуд Кипчоге (Кения) ще направи втори
Коментари Харесай

Кипчоге атакува световния рекорд в маратона в Берлин

Олимпийският първенец в маратона Елиуд Кипчоге (Кения) ще направи втори опит да усъвършенства международния връх на маратона на Берлин през септември. Това ще е негово четвърто присъединяване на конкуренцията в немската столица. Кипчоге направи дебюта си в Берлин през 2013 година, когато приключи втори след сънародника си Уилсън Кипсанг. Това беше и единствената му загуба в деветте маратона, в които взе участие в интервала от 2013 до 2018 година

Кипчоге записа победи на маратоните в Ротердам 2014, Чикаго 2014, Лондон 2015, Берлин 2015, Лондон 2016, олимпийския маратон 2016 година, Берлин 2017 и Лондон 2018.

Трасето на маратона в Берлин е едно от най-бързите в света. Именно на него Денис Кимето (Кения) сложи сегашния международен връх от 2:02:57 часа през 2014 година

В Берлин са поставяни още няколко международни върха в класическата отдалеченост от 42.195 км - Хайле Гебреселасие, Патрик Макау, Пол Тергат и Кипсанг.

“Развълнуван съм да разглася завръщането си на маратона на Берлин през септември. Моята цел е да тичам бързо, само че когато вляза в надпреварата, съм фокусиран върху успеха и в случай че международният връх падне, ще съм щастлив”, сподели Кипчоге.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР