Олимпийският шампион по хандбал за мъже Франция победи в драматичен

...
Олимпийският шампион по хандбал за мъже Франция победи в драматичен
Коментари Харесай

Франция и Дания ще спорят за титлата на Европейското първенство по хандбал

Олимпийският първенец по хандбал за мъже Франция победи в трагичен мач защитаващия купата си отбор на Швеция на полуфиналите на Европейското състезание, което се организира в Германия. „ Петлите “ стигнаха до триумф с 34:30 след продължение. В постоянното време срещата завърши 27:27 (17:11). 

Юго Дескат въодушеви Франция за триумфа. Той бе най-резултатен за тима с 8 попадения. За шведите Феликс Клаар се разписа девет пъти, само че и това не бе задоволително, с цел да бъде записан впечатляващ поврат.

В другия полуфинал  се срещнаха двукратният шампион на континента Дания се против домакините от Германия. Скандинавците оставиха разочаровани цялостните трибуни на " Ланксес  Арена " в Кьолн и се постановиха с 29:26 (12:14). За датчаните трима състезатели завършиха с по пет гола-Якобсен, Хансен и Путлич. За германците Усцинс също се разписа пет пъти, само че домакините позволиха проваляне макар преднината от два гола на почивката.

Така срещата за третото място ще се играе на 28 януари (неделя) в " Ланксес  Арена " в Кьолн от 16:00 часа, а финалът ще бъде още веднъж там, само че от 18:45 часа. 

Тимът на Унгария зае петото място в крайното класиране, откакто се наложи над Словения с 23:22 (12:13).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР