Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Торино

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Торино
Коментари Харесай

Роман Костомаров продължава да се възстановява, състоянието му е стабилно

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров е в устойчиво положение и прави възстановителни извършения, заяви за ТАСС източник от болничното заведение.

" Състоянието му е устойчиво, всички индикатори са в норма. Прави възстановителни извършения, липсва му дома ", сподели източникът.

По-рано ТАСС заяви, че Костомаров ще остане в болничното заведение още два-три месеца и се приготвя за слагане на протези.

На 10 януари Костомаров беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крайник и няколко пръста на ръцете. На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР