Олимпийският шампион по бокс от Атина 2004 Юриоркис Гамбоа е

...
Олимпийският шампион по бокс от Атина 2004 Юриоркис Гамбоа е
Коментари Харесай

Олимпийски шампион уби човек в катастрофа

Олимпийският първенец по бокс от Атина 2004 Юриоркис Гамбоа е задържан в Куба по обвиняване за причиняване на гибел при автомобилна злополука.

Фаталният случай е станал в град Сантяго де Куба. Според публикуваната информация, 41-годишният Гамбоа е блъснал пешеходец на неосветен сектор от пътя. Впоследствие потърпевшият е умрял от получените контузии. Направеният на боксьора тест за приложимост на алкохол и опиати е негативен.

„ Вече са подхванати нужните юридически стъпки, с цел да може Юриоркис Гамбоа да излезе от ареста, само че следва да се изяснят доста елементи. Той не е бил под въздействието на алкохол или други опиати. Много е набожен и изобщо не използва сходни субстанции “, обявиха юристите на боксьора.

Освен олимпийската си купа от 2004 година, Гамбоа има и бронзов орден от международното състезание в Мианянг през 2005 година, когато на полуфиналите губи от българския представител Алексей Шайдулин. През 2007 година кубинецът става експерт и досега има 30 победа и пет загуби. За последно беше на кръга на 16 април 2022 година, когато отстъпи на Исак Крус след нокаут. Юриоркис Гамбоа е някогашен международен първенец във версии WBA и IBF на категория „ перо “ в професионалния бокс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР