Олимпийският шампион от Игрите в Лондон през 2012 година Сергей

...
Олимпийският шампион от Игрите в Лондон през 2012 година Сергей
Коментари Харесай

Сергей Тетюхин става генерален мениджър на Русия

Олимпийският първенец от Игрите в Лондон през 2012 година Сергей Тетюхин е назначен за общоприет управител на мъжкия народен тим по волейбол на Русия. 43-годишният някогашен към този момент волейболен национал постави завършек на професионалната си кариера официано след сезон 2017/18, като сега е в управлението във ВК Белогорие (Белгород).

“Тетюхин поема поста на общоприет управител на съветския народен тим. Тази служба не е нова, а отговорностите не са се трансформирали. Функционалността е доста необятна: връзката сред треньор и състезатели, треньор и федерацията, състав и федерация, контрола върху това по какъв начин националният екип организира подготовка по авансово контури проект. Като цяло, всички въпроси, свързани с действието на екипа, са под контрола на генералния управител “, разяснява генералния секретар на Руската федерация по волейбол Александър Яременко.



Сергей Шляпников, Александър Яременко, Туомас Самелвуо и Сергей Тетюхин след одобряването на поста общоприет управител на мъжкия народен тим по волейбол на Русия Припомняме, че през март съветската федерация избра финландеца Туомас Самелвуо за основен треньор на “Сборная “.
Той наследи Сергей Шляпников, който бе отпред на “сборная” от февруари 2017 година, само че бе освободен от поста и бе назначен за началник на програмата за подготовка на мъжкия народен тим за международното състезание през 2022, на което Русия е хазаин.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР