Олимпийският шампион Косуке Хагино призна, че е плувал “по-бавно от

...
Олимпийският шампион Косуке Хагино призна, че е плувал “по-бавно от
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Хагино: Плувах по-бавно от жените

Олимпийският първенец Косуке Хагино призна, че е плувал “по-бавно от жените” след Олимпийските игри в Рио де Жанейро перз 2016 година, само че има вяра, че ще успее да се пребори за ново злато на Игрите в Токио това лято.

25-годишният японец завоюва купата на 400 метра съчетано в Рио преди четири години, само че по-късно загуби мотивация и си взе три месеца отмора от спорта.

“Не плувах добре предходната година и имам доста неща за възстановяване. Първите 200 съчетано плувах за 3:45 минути (неговият връх на Япония е 1:55.07 мин). Бях по-бавен от дамите. Беше огромна тъга. Но знам, че в случай че плавам по най-хубавия метод, няма кой да ме победи”, показа носителят и на сребърно отличие на 200 метра съчетано от Рио де Жанейро пред Nikkan Sports.

Хагино ще би трябвало да се бори за място в тима на Япония за Олимпиадата на националните квалификации през април.

“Реших да не чувам хората, които споделят, че не може да бъде направено. Вярвам, че мога да го направя и това е най-важното. Физически и душевен се върнах на равнище нула. Но взех решение да го направя още веднъж. И в случай че съумея, желая на Олимпийските игри да бъда в средата на почетната стълбичка”, добави японският плувец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР