Олимпийският шампион Александър Зверев започна с победа участието си на

...
Олимпийският шампион Александър Зверев започна с победа участието си на
Коментари Харесай

Зверев започна с лесна победа на Ролан Гарос

Олимпийският първенец Александър Зверев стартира с победа присъединяване си на Откритото състезание на Франция по тенис.

Германецът, който през предходната година доближи до полуфиналите в Париж, се оправи с 6:2, 6:4, 6:4 с австрийския квалификант Себастиан Офнер. Зверев не даде нито една точка за пробив на противника си, а в това време доближи до 15 такива благоприятни условия, от които осъществя четири, с цел да завоюва срещата за час и 50 минути.

Във втория кръг поставеният под номер 3 в схемата Зверев ще играе с спечелилия от конфликта сред сърбина Душан Лайович и аржентинеца Себастиан Баес.

Доста по-големи компликации имаше деветият в турнирната скица Феликс Оже-Алиасим. Канадецът прекара на корта 3 часа и 14 минути против квалификанта Хуан Пабло Варияс от Перу, само че въпреки всичко го пречупи след 2:6, 2:6, 6:1, 6:3, 6:3.

В първите два сета Оже-Алиасим нямаше отговор за разнообразната игра на Варияс и допускаше прекалено много непредизвикани неточности. Канадецът обаче стартира да намира ритъма в играта си в третия сет, в който осъществя и първите си два пробива в дуела. Това повлия на перуанеца и той позволи нови два брейка в четвъртия сет. В петия Оже-Алиасим доближи до единствено един пробив, като той пристигна за 5:3.

Следващият противник на първата ракета на Канада ще бъде един всред руснака Аслан Карацев и аржентинския квалификант Камило Уго Карабели.

Диего Шварцман, който е номер 15 в схемата, също продължава към втория кръг на "Ролан Гарос ". Аржентинецът победи на старта съветския квалификант Андрей Кузнецов с 6:3, 1:6, 6:4, 6:2. Шварцман сподели съмнения единствено във втория сет, в който позволи закъснение от 0:5 гейма, само че през останалото време умерено контролираше срещата.

Във втория кръг Шварцман ще играе с испанеца Хауме Мунар, като спечелилият от този мач е евентуален противник на българина Григор Димитров в третия кръг.

Една от изненадите на деня сервира нидерландецът Талон Грийкспор, който отстрани поставения под номер 25 в схемата Алехандро Давидович Фокина от Испания с 2:6, 6:0, 6:4, 6:3. От шампионата отпадна и номер 31 Дженсън Бруксби (САЩ), който бе победен от уругвайския деец Пабло Куевас с 2:6, 1:6, 2:6.

Към втория кръг в Париж не престават още опитните Фабио Фонини (Италия) и Джон Иснър (САЩ), руснакът Карен Хачанов и нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР