Олимпийският шампион Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг

...
Олимпийският шампион Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Александър Зверев победи Юго Юмбер и се класира за третия кръг в Париж

Олимпийският първенец Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг на шампионата по тенис на твърди кортове в зала от сериите " Мастърс " във френската столица Париж с награден фонд 7.6 милиона евро след победа над французина Юго Юмбер с 6:4, 6:7(3), 7:6(5).

Двубоят продължи три часа и 29 минути, а Зверев ликува при първия си мачбол. Следващият противник на десетия подложен немец ще бъде седмият в схемата Стефанос Циципас от Гърция.

" Разбира се, бих желал да приключа мача в два сета, само че се получи известна драма. Мисля, че изиграхме приказен дуел, забавен за всички. Не просто победих Юго през днешния ден, а ненапълно победих и останалите 15 хиляди души в залата. Атмосферата тук постоянно е невероятна ", съобщи Александър Зверев.

Brilliant tennis |
— ATP Tour (@atptour)

Германският тенисист към момента държи в ръцете си опцията да се класира за Финалите на АТП в Торино (Италия), като сега е девети в ранкинга за останалите свободни места. Осмият в света Каспер Руун и 12-ият Томи Пол, които бяха измежду съперниците на Александър Зверев отпаднаха от конкуренцията.

Шестият подложен на " Мастърс " -а в Париж Холгер Руне (Дания) се наложи над австриеца Доминик Тийм с 6:4, 6:2 за час и 31 миути игра и в дуел за класиране на четвъртфиналите ще срещне германеца Даниел Алтмайер.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР