Олимпийският и шесткратен световен шампион на овчарски скок Сергей Бубка

...
Олимпийският и шесткратен световен шампион на овчарски скок Сергей Бубка
Коментари Харесай

Сергей Бубка: Отлагането на Олимпиадата ще позволи на спортистите да съхранят здравето си

Олимпийският и шесткратен международен първенец на пастирски скок Сергей Бубка приветства решението на МОК и на управляващите в Япония да отсрочат за идната година Олимпийските игри в Токио, които трябваше да стартират на 24 юли. Причината за решението е световната пандемия от ковид.

Бубка, който завоюва олимпийската купа през 1988 година в Сеул, сега е президент на олимпийския комитет на Украйна.

The Olympic Games WILL TAKE PLACE no later than summer 2021
The Olympic Flame has already been ignited and will remain lit in Tokyo throughout this period
Lighting the flame at the @Tokyo2020 Opening Ceremony will mean peace and tranquility reigns again on the planet@iocmedia pic.twitter.com/ZBq5t569WJ
— Sergey Bubka (@sergey_bubka) March 25, 2020
" Отлагането на Олимпиадата ще даде опция на спортистите да запазят здравето си и да се приготвят по-добре за най-важните надпревари в живота си, да доближат върхова форма и в последна сметка да реализират победа - както персонална, по този начин и за цялото човечество в тази сложна борба. Олимпийският огън към този момент беше разпален в Древна Олимпия. Сега той ще остане в Токио. Огънят ще се трансформира в знак на вярата и вярата за всички хора. Запалването му по време на церемонията по откриването на Олимпиадата ще значи, че на планетата още веднъж царува мир и успокоение ", написа Бубка в профила си в “Туитър”.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР