Олимпийските вицешампиони Йордан Йовчев и Красимир Дунев надъхват двамата ни

...
Олимпийските вицешампиони Йордан Йовчев и Красимир Дунев надъхват двамата ни
Коментари Харесай

Йордан Йовчев и Красимир Дунев надъхват участниците ни на СП по спортна гимнастика със синдром на Даун

Олимпийските вицешампиони Йордан Йовчев и Красимир Дунев надъхват двамата ни участници в СП по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун. За първи път в историята на България младежи със Синдром на Даун ще вземат присъединяване в международно състезание по спортна гимнастика, което ще се организира от 1 до 5 декември в Понте ди Леньо (Италия).

Гимнастиците ни Емилиян Костадинов и Радена Ангелова се приготвят за своя дебют в шампионат на планетата като организират ежедневни, упорити тренировки под управлението на Слав Петков. За да поддържат състезателите и да им вдъхнат убеденост с гимнастиците се срещнаха две от легендите на българската спортна гимнастика – Йордан Йовчев и Красимир Дунев. В залата на комплекс “Раковски “ олимпийските вицешампион на висилка от Игрите в Атланта 1996 година и на халки от Игрите в Атина 2004 година се включиха в спонтанна подготовка като им демонстрираха тънкости в осъществяването на съчетанията.

Срещата с именитите ни гимнастици беше по концепция на Роксана Кирилова от фондация “С обич към те ” и на вицепрезидента на Техническия комитет по акробатика към международната федерация и някогашен общоприет секретар на БФ по спортна акробатика Николина Христова.

В своята подготовка Емилиян и Радена са подкрепяни финансово и морално от Българска Федерация за Адаптирана Физическа Активност/ФАФА България/ посредством разнообразни благотворителни начинания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР