Олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева поставиха висока оценка

...
Олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева поставиха висока оценка
Коментари Харесай

Стойка Кръстева и Петър Лесов са доволни от представянето на нашите състезатели на Световното първенство по бокс

Олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева сложиха висока оценка за представянето на националите ни на Световното състезание по бокс за юноши и девойки в Ереван /Армения/. Талантите ни завоюваха сребърен и бронзов орден , като се подредиха на 11-то място в крайното класиране по оценки. Ангел Димитров зае второ място при 50-килограмовите, а Янко Илиев се подреди трети в по-горната категория, до 52 кг.

„ Много съм удовлетворен от представянето на тима ни. Световното състезание бе на извънредно високо равнище, конкуренцията бе доста сериозна. Но нашите момчета демонстрираха, че не отстъпват на противниците си. Играха добре, постоянно има какво да се желае, само че като цяло демонстрираха сериозен капацитет. Трябва да продължат да работят и да надграждат, тъй като равнището ще се повишава с всяка последваща година. Благодаря както на управлението на федерацията, по този начин и на треньорите по клубове и на моите сътрудници, тъй като без тях нищо от това няма да е допустимо “ , показа Петър Лесов.

Стойка Кръстева добави:

„ Доволни сме от резултатите, които постигнахме. Малка България излъчи финалист и бронзов медалист на Световно състезание и това няма по какъв начин да не ни радва. Конкуренцията бе на доста високо равнище и с цел да се оправим с нея, би трябвало да сме обединени и дружно да работим за осъществяване на задачите си. Имаме капацитет и за още медали, както при момчетата, по този начин и при девойките. Ще продължим да работим, с цел да покачваме равнището. Благодарим на управлението на федерацията, на Министерството на спорта, на треньорите по клубове, тъй като тези резултати са плод на работата на всички “.

От своя страна Ангел Димитров и Янко Илиев се заканиха да продължат да преследват фантазиите си. А точно – продобиване на орден от Олимпийски игри .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР