Олимпийската шампионка в кат. до 51 кг на бокса Стойка

...
Олимпийската шампионка в кат. до 51 кг на бокса Стойка
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Аз съм щастлива, горда и най-вече българка

Олимпийската шампионка в кат. до 51 кг на бокса Стойка Кръстева се завърна на родна земя след триумфа. На Летище София я чакаха гайди, бурни овации и крясъци " Българи юнаци! ". Златната медалистка бе посрещната от родителите си, своя брачен партньор Борил, стотици почитатели и деца от състезателен клуб " Локомотив " София.



" Все още не съзнавам какво се е случило. Радвам се, щастлива съм, горда съм, че това се случи на мен и че съм предиздвикала целия свят да слуша българския химн. Може да сме дребни, само че сме доста мощен и борбен народ. ", стартира Стойка.

Снимка: Lap.bg

" Прави ме щастлива и горда. 21 години не са малко и желая да благодаря на всички хора, които бяха до мен. Най-вече на първия ми треньор Стефан Петков, на всички състезатели, които са ми помагали, както и на Стефан Георгиев, който постоянно е бил до мен и на господин Инински. Извинявам се, в случай че ще изпусна някой. "

" Спала съм 2-3 часа и в този момент съм тук. Вече всички ще се преценяват с нас. Щастлива, горда и най-много българка. Така съм възпитана да съм горда и да почитам България. Трябва да бъдем горди, спортисти и положителни хора. Да покажем на младите по какъв начин да бъдем хора. Ние би трябвало да покажем, че сме една нация, която може доста. "

Снимка: Lap.bg

" Силата ми идва от дългогодишния труд и постоянството. Може да е нескромно, само че няма друга състезателка, която да се е готвила толкоз дълго. Шегувахме се с Антоанета Костадинова в селото, че би трябвало да се отъркаме в нея и да пристигна шансът при нас. "

" Пренесохме половината зала в къщата на Стойка, когато пристигна първата карантина. После тренирахме убийствено, изключително на Белмекен, тъй че олимпийската купа беше изкована в България. Радвахме се на всяка победа към 5 минути и мислихме към този момент за идната съперничка. Бяхме крепко стъпили на земята до последно, не сме се отпускали, искахме да се изолираме от странични разсейвания и единствено да стигнем до купата. Стойка е извънредно борбен и работлив човек, а има и голям състезателен разсъдък. Каквито и тактики да върша, тя постоянно ги извършва, тъй че е наслаждение да се работи с нея. ", показа треньорът ѝ Борислав Георгиев.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР