Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова се класира за финала

...
Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова се класира за финала
Коментари Харесай

Ивет Горанова ще играе за злато на европейското по карате

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова се класира за финала в категория до 55 кг кумите на Европейското състезание, което се организира в Турция.

Ивет Горанова записа четири поредни победи, с цел да си обезпечи мач за златото. Тя победи с 2:1 против Ейми Конъл (Шотландия), по-късно Констанца Матош (Португалия) със 7:0 и Мария Столи (Гърция) с 1:0.В полуфиналния мач българката се наложи над Нейра Сипович с 3:2, съобщи Българска национална телевизия.

Ивет Горанова си обезпечи мач на финала против добре познатата си съперничка - украинката Анжелика Терлюга. Двете играха и на финала на Олимпийските игри в Токио, когато Горанова победи безапелационно с 5:1 т. и завоюва златния орден. Битката за оценката е в събота - 28 май. 

Самото класиране на финала на Евро 2022 е най-големият триумф на българката на европейски шампионати по карате. Досега в кариерата си тя има бронзово отличие от шампионата в Гуадалахара (Исп) през 2019 година Ивет стана шампионка на Европейските игри в Минск (Блрс) същата година, само че те не бяха със статут на континентално състезание, напомня „ Сега “.

Горанова също по този начин има и две бронзови оценки от международни шампионати - през 2018 и 2021 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР