Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева заяви пред bTV,

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева заяви пред bTV,
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Може и да ме видите в Париж 2024, но като треньор

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева съобщи пред bTV, че е допустимо да я забележим на Игрите в Париж през 2024 година, само че единствено като треньор.

Златната медалистка в кат. до 51 кг на бокса разгласи по-рано през днешния ден, че приключва спортната си кариера. Пред нашата камера тя показа, че сама е взела това решение и се радва, че никой от екипа ѝ не е направил опит да я разубеди.

Снимка: Lap.bg

" Прекратявам спортната си кариера, само че си оставам в спорта. Преминавам към треньорската активност и се надявам с това, което ми е липсвало обратно във времето да съумея да оказа помощ на бъдещите състезатели и на тях да не им липсва. "

" Има миг, в който мога да ви изненадам и да ме видите в Париж през 2024 година, само че само като треньор, не като играч... Целите и фантазиите ми са да оказа помощ и да допринеса да дойдат други спортисти в бокса, които да реализират тези резултати. "

Снимка: Reuters

" Смятам, че в този момент е точният миг за моето решение, когато съм на върха. Причините са доста. Един състезател, когато има дълга кариера, се натрупват травми и отмалялост, било то физическа или психическа. С придвижване на годините към този момент нещата стават доста по-трудно. Мисля, че олимпийското злато е всичко, което ми липсваше в моята кариера, тъй че това е най-подходящият миг, съгласно мен "

" Това е мое решение, което беше посрещнато задушевно и подкрепено от целия екип, който стои зад мен, за което им благодаря. През цялото това време са компактно до мен, даже и в този миг не се пробваха да трансформират решението ми, а го поддържаха ", сподели още Кръстева, която е притежател на още две европейски трофеи, както и на два сребърни медала от международни шампионати.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР