Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами (Швейцария) спечели супергигантския

...
Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами (Швейцария) спечели супергигантския
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами спечели супергигантския слалом в Санкт Антон

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами (Швейцария) завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в австрийския зимен център Санкт Антон.

Бехрами, която през вчерашния ден остана трета в същата дисциплинираност на същото трасе,  и 36-и в кариерата си за Световната купа. Тя караше много мощно във втория и в третия бранш на пистата.

Носителката на дребния бистър глобус в дисциплината и победителка от през вчерашния ден Федерика Бриньоне (Италия) е втора с пасив от 15 стотни, а трета се подреди италианката Марта Басино, която приключи на 19 стотни от победителката.

В класирането за дребния бистър глобус в супергигантския слалом отпред излезе Федерика Бриньоне с 209 точки, пред Лара Гут-Бехрами със 192 и Елена Куртони (Италия) със 190 точки, която през днешния ден финишира четвърта с пасив от 52 стотни.

В генералното нареждане за Световната купа лидерка е американката Микаела Шифрин с 1195 точки, пред Петра Влъхова (Словакия) със 796 и Лара Гут-Бехрами с 636 точки.

Стартовете при дамите не престават на 20 януари със супергигантски слалом в Кортина Д`Ампецо (Италия).
 Алберт Попов отпадна в първия манш на слалома във Венген
Алберт Попов отпадна в първия манш на слалома във Венген

Камен Златков пък не съумя да завърши
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР