Олимпийската шампионка на 100 метра с препятствия от Лондон 2012

...
Олимпийската шампионка на 100 метра с препятствия от Лондон 2012
Коментари Харесай

Сали Пиърсън: Отлагането на Олимпиадата ще създаде смут сред спортистите

Олимпийската шампионка на 100 метра с трудности от Лондон 2012 Сали Пиърсън съобщи, че отсрочване на Олимпиадата в Токио ще направи обстановката “невъзможна” за лекоатлетите, които ще би трябвало да се приготвят за три огромни събития в една година, в случай че Игрите бъдат отсрочени за 2021 година

Според австралийката, която се отхвърли от атлетиката през предходната година, “целият спорт” ще бъде “под съществено напрежение”, в случай че Игрите (б.а. планувани за юли-август), бъдат отсрочени поради ковид.

Министърът по олимпийските въпроси Сейко Хашимото сподели в японския парламент, че съществуват варианти Игрите да бъдат отсрочени за края на 2020 година Беше извършена полемика и дали е допустимо Олимпиадата да се организира на същите дати (24 юли-9 август 2021 г.).

View this post on Instagram
A post shared by Sally Pearson (@sallypearson) on Mar 4, 2020 at 11:46pm PST
“И двете благоприятни условия са в действителност ужасни. Това в действителност би вкарало ужас във връзка с проблем с организацията и администрацията, спортистите ще бъдат мощно разочаровани. Ако Олимпиадата бъде отсрочена, това ще нагнети напрежение върху целия спорт - душевен и физически, освен върху атлетите”, сподели Пиърсън.
По-рано през годината Световната атлетика отсрочи планетарния конгрес под покрив в Нанджин за март 2021 година, когато би трябвало да се организира и Европейското състезание в зала. По стратегия следващата година има и Световно състезание навън в Юджийн от 6 до 15 август.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР