Олимпийската шампионка Жюстин Бреза-Буше (Франция) триумфира в масовия старт на

...
Олимпийската шампионка Жюстин Бреза-Буше (Франция) триумфира в масовия старт на
Коментари Харесай

Жюстин Бреза-Буше стана шампионка в масовия старт за жени на световното първенство по биатлон в Нове Место

Олимпийската шампионка Жюстин Бреза-Буше (Франция) победи в всеобщия старт на 12.5 км за дами в последния ден на Световното състезание по биатлон в чешкия зимен център Нове Место.

Бреза-Буше измина трасето за 34:37.2 минути и не позволи неточност в четирите стрелби. Нейният резултат значи, че Франция печели три от четири златни медала в самостоятелните надпревари при дамите, откакто " петлите " победиха в женската щафета и двете смесени щафети.

Италианката Лиза Витоци, единствената, която прекъсна френската доминация при дамите и взе международната купа в самостоятелната конкуренция на 15 километра, се подреди втора, на 31.2 секунди също с чиста пукотевица, до момента в който бронзът също отиде във Франция с помощта на Лу Жанмоно. Тя финишира на 56.7 секунди след победителката с една пропусната цел.

Жулия Симон, която взе златото в спринта и в преследването, пропусна три цели на стрелбището и приключи на четвърто място.

Франция ще завърши Световното състезание отпред в таблицата по медали с шест златни, един сребърен и пет бронзови медала до момента.

Състезанието мина без българско присъединяване.

Масовият старт на 15 километра при мъжете е по-късно в неделя. Звездата на Норвегия Йоханес Тингнес Бьо ще има финален късмет да си обезпечи рекорден 20-и златен орден на шампионат на планетата и да изравни достижението на легендата Оле Ейнар Бьорндален.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР