Олимпийската ни шампионка в леката атлетика Тереза Маринова заяви, че

...
Олимпийската ни шампионка в леката атлетика Тереза Маринова заяви, че
Коментари Харесай

Тереза Маринова: Спортът умира веднага, ако спонсорите се оттеглят

Олимпийската ни шампионка в леката атлетика Тереза Маринова съобщи, че страната оказва помощ доста на спорта, само че спонсорите са доста значими. Тя разяснява пред в. " Труд " импортираните промени в Закона за хазарта, с които желаят да се ограничи телевизионната реклама на лотарийни игри, а талоните да се продават единствено на особено избрани за това места.

Ето какво сподели Тереза Маринова:

" Аз съм човек от спорта и доста неща виждам от вътрешната страна. Той се трансформира в една голяма промишленост, която генерира големи средства. Зад всеки състезателен резултат са нужни пари. И то не малко. Ако желаеме да имаме първокласен спорт, то би трябвало да имаме елитно поръчителство на нашите състезатели. В България има хора, които са подготвени да оказват помощ. И те са от най-различни области. Факт е, че хазартните компании и
лотариите са едни от най-големите. Но какво значение има от каква сфера са? В международен мащаб тъкмо тези компании са движещата мощ. Ние ли би трябвало да сме първите, които да ги изгоним?

" Еврофутбол " да вземем за пример от години дава стипендии на младите. И ние какво да създадем? Да ги поощрим или да ги забраним? Чух, че на моето мнение са и много огромни спортисти отпред с Христо Стоичков. Разберете, България постоянно се е гордяла със своите триумфи по терени и зали.

Големите пари се генерират от спонсорите. Едва ли България ще е първата страна, която ще измисли нещо ново. Ако се пречи на спонсорите, хвърляме всичко на страната. Окей - дано се отдръпват. И какво? Спортът умира незабавно! ".

 Спортът не може без помощ от страна на хазартните компании, уверен е Любо Ганев
Спортът не може без помощ от страна на хазартните компании, уверен е Любо Ганев

" Не би трябвало да им се протяга ръка, за какво да нямат право на реклама? "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР