Олимпийската надежда на Ямайка в плуването Аля Аткинсън смята, че

...
Олимпийската надежда на Ямайка в плуването Аля Аткинсън смята, че
Коментари Харесай

Ваксините притесняват олимпийска надежда на Ямайка в плуването

Олимпийската вяра на Ямайка в плуването Аля Аткинсън счита, че спортистите ще се сблъскат с редица компликации да получат достъп до ваксина за COVID-19, в случай че това е едно от наложителните изизквания за присъединяване на Олимпийските игри в Токио през лятото.

Въпреки че Международният олимпийски комитет и японският министър председател Йошихиде Суга оповестиха, че Игрите ще се проведат в Япония това лято, към момента има неустановеност по какъв начин тъкмо ще се случи това. Токио и близките провинции остават в изключително състояние до 7 февруари.

Наскоро от МОК приканиха спортистите да се имунизират преди Олимпийските игри, само че от Международния олимпийски комитет подчертаха, че не би трябвало да се изпреварват уязвимите групи, както и хората на първа линия.

Аткинсън показа пред подкаста на Международната плувна лига, че в случай че мярката с имунизациите е наложителна, спортистите ще имат потребност от помощ, с цел да се снабдят с имунизацията, защото другите страни ще се сблъскат с логистични и финансови проблеми.

“Знам, че в доста други страни ще има проблеми с наличността и цените и с опцията да си разрешат имунизацията. Така че не съм сигурна дали МОК ще се намеси, или Световната здравна организация, с цел да се уверят, че всички олимпийци са имунизирани. Но би било добре да знаем, че всички в олимпийското село са ваксинирани”, показа Аткинсън, която има четири международни трофеи на дребен басейн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР