Олимпийската медалистка Мирела Демирева постигна първа победа в своята кариера

...
Олимпийската медалистка Мирела Демирева постигна първа победа в своята кариера
Коментари Харесай

Мирела Демирева спечели първа победа в Диамантената лига

Олимпийската медалистка Мирела Демирева реализира първа победа в своята кариера в шампионатите от Диамантената лига по лека атлетика. Тя победи в надпреварата в Рабат постигайки 1.94 метра във високия скок.

Демирева, която по-рано през сезона в Стокхолм за пръв път скочи 2 метра в кариерата си, затвърди положителната си форма. В края на надпреварата тя се опитва на 2.02 м, с цел да усъвършенства персоналния си връх, само че направи три несполучливи опита.

Българката постави завършек на невероятната серия на международната шампионка Мария Ласицкене, която имаше 45 следващи победи от 2016 година насам.

" Щастлива съм, въпреки че не скачах доста добре. Състезанието беше мъчно, само че се оправих с събитията. Времето беше топло, само че публиката е чудесна и основава въодушевление. Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, само че успеха си е победа ", сподели Демирева.

Тя се готви за Балканиадата, а по-късно през сезона е европейското състезание, което е в Берлин сред 7 и 12 август.

Добър резултат реализира и Габриела Петрова в тройния скок. Тя остана единствено на 2 см от място в тройката, откакто приключи четвърта с резултат 14.40 метра. За Петрова това е изравнено най-хубаво достижение през сезона.

Победата взе Кетърин Ибаргуен от Колумбия с 14.96, а за нея се подредиха Кимбърли Уилямс (Ямайка) с 14.47 и Тори Франклин (14.42).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР