Олимпийската медалистка Мария Шарапова ще пропусне Игрите в Токио през

...
Олимпийската медалистка Мария Шарапова ще пропусне Игрите в Токио през
Коментари Харесай

Мария Шарапова ще пропусне Олимпиадата

Олимпийската медалистка Мария Шарапова ще пропусне Игрите в Токио през 2020 година. Бившата №1 в света удостовери присъединяване си на демонстративния тенис шампионат World Team Tennis, който ще се организира в Нюпорт Бийч (САЩ) на 28 и 29 юли. Тези дати съответстват с олимпийския тенис шампионат, което значи че нямам по какъв начин Маша да играе в японската столица.

“Развълнувана съм още веднъж да играя за Breakers. Надпреварата постоянно е мощна и нямам самообладание отново да играя в този екипен формат “, съобщи Шарапова, която ще взе участие за девети път в шампионата.

Нейното решение да избра други събития пред Олимпиадата похранва догатките, че сребърната медалистка от Лондон 2012 най-вероятно ще разгласи края на кариерата си в близко бъдеще.
 Сезон 2019 стартира обичайно за Шарапова, която доближи до четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия. След Мелбърн обаче нещата за нея потеглиха в низходяща линия, за което повлия и травмата й в рамото. Мария завоюва два мача, откакто се завърна от дълготрайно неявяване, само че в края на сезона тя бе принудена да се отдръпна от шампионатите в Линц и Люксембург поради нови проблеми с контузията й.

Тя е възнамерявала още демонстративни шампионати, на които да взе участие в околните месеци. От 19 до 21 декември Мария ще играе на Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби, при започване на идващия сезон ще се състезава на Hawaii Open в Хаваи, а преди Australian Open ще загрее на Kooyong Classic.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР