Олимпийската и световна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас ще

...
Олимпийската и световна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас ще
Коментари Харесай

Защитаващата титла в тройния скок от Олимпийските игри в Токио Юлимар Рохас пропуска Игрите в Париж заради контузия

Олимпийската и международна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас ще пропусне Игрите в Париж заради травма. Световната рекордьорка от Венецуела съобщи в обществените мрежи, че е наранила ахилесовото си сухожилие по време на подготовка. Рохас завоюва четвърта поредна международна купа в Будапеща предходната година и също има сребро на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Венецуелката е една от звездите в скоковете и в Диамантената лига – най-престижното регулярно съревнование в атлетиката.

28-годишната Рохас Родригес, както е цялостното ѝ име, е шампионка от Токио през 2021-а година с резултат от 15.67 метра, което е и международен, и олимпийски връх. Също по този начин на нейната визитка има четири международни трофеи (Лондон 2017, Доха 2019, Юджийн 2022 и Будапеща 2023). По три cа международните ѝ трофеи в зала, както и сезонните крайни победи в Диамантената лига.

" Много съм тъжна и разочарована да ви оповестя, че по време на подготовка, при приземяването усетих болежка. Прегледът сподели повредено ахилесово сухожилие на левия крайник. Сърцето ми е разрушено и поради персоналното ми отчаяние, че няма да защитя купата си, а и поради неналичието на виковете на публиката, които ме зареждат всякога ", написа състезателката в профила си в инстаграм.

" Последните часове бяха доста комплицирани. Разпитах се и проучих за какво това се случи. Разбирам обаче, че в Божиите проекти ние сме единствено принадлежности на неговата воля. Явно през днешния ден би трябвало да спра, да схвана това, да се възстановя и да се върна с огромна мощ, с цел да продължим да летим дружно ", сподели още младата жена.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР