Олимпийката Симон Байлс е „с разбито сърце“ от видеоклип на млада чернокожа гимнастичка, на която е отказан медал в Ирландия

...
Видеото показва редица деца, на които се дават медали, но
Коментари Харесай

Видеото показва редица деца, на които се дават медали, но едно черно момиче на снимката не е получило такъв.

< p>Инцидентът се случи на събитие на Gymstart в Дъблин през март 2022 г., но видеото се появи отново през последните дни и беше гледано от милиони в социалните медии, предизвиквайки широка критика.

Байлс видя видеото и каза, че „разби сърцето ми“.

Ирландската гимнастика излезе с изявление, в което се казва, че са получили жалба за предполагаемо расистко поведение през март 2022 г. от родителите на момичето.

Той каза, че има независима посредничество, водещо до „разрешение, договорено от двете страни през август 2023 г.“.

Твърди се, че ирландски фен е бил групово изнасилен във Франция по време на откриващия уикенд на Световното първенство по ръгби

Като част от разследването на Gymnastics Ireland на инцидента, замесеният служител „изрази дълбоко съжаление за това, което те описаха като честна грешка“.

Организацията каза, че е издадено писмено извинение от длъжностното лице , добавяйки, че момичето наистина е получило медала си след церемонията.

Прочетете повече:
Футболен мач извън лигата е прекратен след предполагаем расистки коментар

Въпреки това Irish Independent on Неделя, цитирайки майката на момичето, каза, че смята, че Ирландската гимнастика не се е извинила публично и е отнесла въпроса до Фондацията за етика на гимнастиката в Швейцария.

Вестникът също така съобщи, че семейството смята, че дъщеря им е била игнорирана на церемонията, защото беше черна.

„Често сме единственото чернокожо семейство на гимнастически събития и това ни нараняваше много“, каза майката пред вестника.

“ Сега осем милиона души са видели видеото. От Пакистан до Етиопия могат да видят, че това е грешно, но Gymnastics Ireland все още не може да го приеме и да се извини."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР