Олимпия Любляна 2 : 1 Лудогорец 90′ Олимпия (Любляна) отстрани

...
Олимпия Любляна 2 : 1 Лудогорец 90′ Олимпия (Любляна) отстрани
Коментари Харесай

Олимпия - Лудогорец 2:1, пропусната дузпа за орлите


Олимпия Любляна

2: 1

Лудогорец
 90′
Олимпия (Любляна) в профил Лудогорец във втория прелиминарен кръг на Шампионската лига след триумф с 2:1 вкъщи и общ резултат 3:2. Разградчани откриха в 15-ата минута, само че позволиха поврат. В добавеното време " орлите " получиха дузпа, само че ударът на Десподов беше отразен и по този начин напред не престават словенците.
89′
Малшанс за Лудогорец! Десподов пое топката в личната половина, напредна  и подаде към Спас Делев. Той съумя заокилоне от трима да насочи удар, само че топката срещна напречната греда.
89′
Разбъркване пред вратата на Лудогорец едвам не докара до гол.
89′
Словенският отбор стига до втори гол посредством Тими Елсник. Той получи топката по земя в наказателното поле, Фон Витри закъсня, а халфът стреля и от придвижване и означи втория си гол и общо трети от този конфликт сред двата отбора. 
82′
Иван Йорданов размени Педро Нареси.
80′
Неманя Мотика заменя Иван Посавец.
80′
Сон от Лудогорец получава пряк червен картон за удар с глава против Руи Педро.
78′
Влезлият като запаса Пьотровски стреля мощно, вратарят на Олимпия отби, а Видал опита да прати топката в мрежата след добавка, само че не последва нищо рисково.
68′
В 68-ата минута домакините имаха искания за дузпа за задържане в наказателното поле на Педро Лукас, само че основният арбитър ги подмина. Минути по-късно Серджио Падт улови топката след удар на футболист на Олимпия от над 40 метра. 
58′
Отменен гол за Лудогорец. Доминик Янков стреля, Десподов стигна до отбитата топка и я прати в мрежата, само че българският нападател се оказа в засада.
 Снимка 628365
Източник:
55′
Якуб Пьотровски заменя Бърнард Текпетей.
55′
Спас Делев влиза в игра на мястото на Матиас Тисера.
51′
Поредна заплаха пред вратата на Лудогорец, само че Падт избавя.
48′
Педриньо е първият глобен футболист на Лудогорец
45′
Вторите 45 минути стартираха.
45′
Двата отбора се отдръпнаха на отмора при 1:1. Реферът даде пет минути добавено време, в което домакините имаха тотална доминация. Най-опасната обстановка беше една изстреляна в наказателното поле топка, която обаче не беше засечена от футболист в зелен екип.
44′
Поредна заплаха пред вратата на гостите от Разград. Франко Русо обаче съумя да отклони топката в ъглов удар.
43′
" Орлите " най-накрая съумяха да изнесат играта по-напред. Доминик Янков стреля, само че много неопределено отвън рамките на вратата.
34′
Стражът на българския първенец трябваше още веднъж да се намесва уверено след шут на Руи Педро. Домакините търсят второ попадение и не дават опция на Лудогорец да изнесе топката в половината им.
33′
Грешка при изнасянето на топката докара до заплаха пред вратата на Лудогорец, само че гредата избави разградчани от второ попадение след изстрел на Сешлар.
31′
Изравнителното попадение даде подтик в играта на домакините, които упражниха напън и на няколко пъти се стигна до рискови центрирания пред Серджио Падт и няколко следващи корнера. За наслада на българския пазач обаче не последвах удари към неговата врата.
18′
Домакините се върнаха доста бързо в мача след попадение на Тими Елсник, който засече от въздуха центриране в наказателното поле на " орлите ".
15′
Кирил Десподов откри резултата след осъществяване на директен свободен удар. Капитанът на Лудогорец стреля над стената, а стражът Видовшек даже не помръдна. 
 Снимка 628364
Източник:
14′
Марцел Ратник получава следващия жълт картон.
13′
Агусгин Дофо е идващият осъден от състава на домакините.
12′
Мустафа Нукич е глобен също.
7′
Капитанът на домакините Тими Елсник получава първия жълт картон в срещата.
3′
Дъжд заваля над стадиона в столицата на Словения. И двата тима стартираха интензивно срещата, като играта е на високи обороти.
2′
Двубоят на " Стожице " стартира.
1′
Добре пристигнали на живото следене на мача-реванш от втория прелиминарен кръг на Шампионска лига сред българския отличник Лудогорец и словенския Олимпия в Любляна. Първата среща в Разград приключи 1:1 и остави интригата за през днешния ден.

Наставникът на разградчани Ивайло Петев няма да може да разчита на новата си звезда в офанзива Квадво Дуа, който е отвън терените за два месеца след интервенция. Колегата му Жоао Енрикеш няма проблеми с контузени и осъдени футболисти.
Състав 69. Матвей Видовшек 1. Серджио Падт 2. Жорже Силва 8. Клод Гонсалвеш 3. Давид Де Сенна Фернандеш Суалехе 10. Матиас Тисера 9. Мустафа Нукич 11. Кирил Десподов (к) 10. Тими Елсник (к) 17. Сон 14. Марцел Ратник 22. Франко Русо 16. Ахмет Мухамедбеговичу 24. Оливие Вердон 19. Свит Сешлар 30. Педро Нареси 21. Иван Посавец 37. Бърнард Текпетей 34. Агусгин Дофо 44. Марсел Хайстер 99. Руи Педро Силва Соуса 64. Доминик Янков Треньор Жоао Енрикеш Ивайло Петев Резерви 26. Вал Янкович 12. Симон Слуга 6. Матео Караматич 6. Якуб Пьотровски 37. Педро Лукас 77. Кайо Видал 31. Жан Маурисио 16. Аслак Фон Витри 17. Адмир Бристрич 82. Иван Йорданов 77. Алдин Якупович 20. Нонато 20. Неманя Мотика 69. Пламен Пепеляшев 22. Денис Пинтол 5. Георги Терзиев 11. Саар Фадида 32. Игор Пластун 33. Неманя Гаврич 7. Рик Джонатан 43. Алиаж Крефъл 90. Спас Делев
Лудогорец гостува на Олимпия (Любляна) в мач-реванш от втория прелиминарен кръг на Шампионска лига. Двубоят на стадион " Стожице " е през днешния ден от 21:00 часа, а първата среща в Разград приключи 1:1. " Орлите " ще си обезпечат присъединяване най-малко в груповата фаза на Лига на конференциите, в случай че отстранят словенския отличник. Главен рефер на мача сред Олимпия и Лудогорец и Кристиян Дингерт от Германия.

Отборът на Ивайло Петев се люшка от едната прекаленост в другата от началото на сезона. Разградчани стартираха с две следващи загуби, след което пристигнаха две разгромни победи, с цел да се стигне до равенството с Олимпия през предходната седмица. Шампионите отложиха мача си в шампионата и имаха седем дни, в които да се приготвят за реванша. В същото време Олимпия се разправи с Рогашка в словенския шампионат, побеждавайки го с 5:0.
 Петев: Не си поисквам дузпи, нека след 90 минути сме краен победител
Петев: Не си поисквам дузпи, нека след 90 минути сме краен победител

" Всеки мач е друг, въпросът е на следващия ден душевен да се настроим за това, което следва "

Петев няма да може да разчита на новата си звезда в офанзива Квадво Дуа. Швейцарецът с ганайски корени беше опериран в Португалия и се чака да отсъства от терените към два месеца. Другият нов нападател Руан към момента няма картотека за шампионата. Същото важи и за Ноа Сонко Сундберг, който пътува с тима до Любляна, само че се чака дебютира в неделя против Ботев Враца. За Словения не отпътува Тодор Неделев, който е с вирус. В часовете преди мача неразположение са почувствали Аслак декор Витри и Иван Йорданов, което прави присъединяване им в срещата под въпрос. С трайни травми са Диниш Алмейда, Дени Групер и Антон Недялков.

Треньорът на Олимпия Жоао Енрикеш няма проблеми с контузени и осъдени футболисти. Очаква се той да заложи на същия състав, стигнал до тъждество в Разград. Халфът Саар Фадида даде поръчка за титулярно място, откакто вкара хеттрик против Рогашка, само че е по-вероятно да остане на аварийна пейка.

Победителят от конфликта в Любляна довечера съвсем несъмнено ще се изправи против Галатасарай в третия кръг на пресявките. Турският гранд приключи 2:2 като посетител на Жалгирис, само че ще е голяма сензация, в случай че отпадне на реванша на " Тюрк Телеком Арена ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР