Олимпик (Марсилия) напусна турнира за Купата на Франция на четвъртфинал

...
Олимпик (Марсилия) напусна турнира за Купата на Франция на четвъртфинал
Коментари Харесай

Олимпик е аут от турнира за Купата на Франция след загуба от Анеси

Олимпик (Марсилия) напусна шампионата за Купата на Франция на четвъртфинал след загуба след дузпи от втородивизионния Анеси.

Марсилия притисна гостите и в 29-ата минута Жордан Верету откри резултата след асистенция на Жонатан Клос. Домакините имаха и още положения, които пропиляха.

След почивката Анеси наказа грешките в отбраната на Марсилия и направи поврат единствено за шест минути сред 53-ата и 59-ата с голове на Моис Саи Дион и Кевин Муанга. Последва напън на Олимпик и в 86-ата минута домакините получиха дузпа, само че Алексис Санчес я пропусна. Все отново, в последните секунди на добавеното време 18-годишният Франсоа Муге изравни за 2:2 и всичко трябваше да се реши след дузпи.

Те също започнаха добре за марсилци, тъй като Ахмед Каши сгреши при първото осъществяване за Анеси. Матео Гендузи и Алексис Санчес бяха точни за домакините, само че Нуно Тавареш пропусна третата дузпа. Двата тима стреляха общо 16 пъти от бялата точка, а съдбовният пропуск за отбора на Тудор направи бранителят Леонардо Балерди.

Анеси е единственият тим отвън Лига 1, който се класира за полуфиналите. Надпреварата за трофея не престават още Лион, Тулуза и настоящият притежател на купата Нант. Марсилия, който в профил ПСЖ на осминафинала, отпадна от отбор от второто равнище на френския футбол за първи път от сезон 2004/05.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР