Олимпик Лион се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата

...
Олимпик Лион се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата
Коментари Харесай

"Олимпик" Лион се освежи с резултатна победа над "Тулуза"

" Олимпик " Лион се класира за 1/4-финалите в шампионата за Купата на лигата във Франция, надигравайки изрично с 4:1 гостуващия " Тулуза ". На фона на нов спад във формата, тежки травми на съществени футболисти като Мемфис Депай и Жеф Рейн-Аделаид, както и на проблеми в връзките сред играчи и последователи, " хлапетата " съумяха да покачат увереността си против един от най-слабите тимове досега през сезона. Тимът на Руди Гарсия завоюва едвам за повторно в последните си пет дуела, до момента в който " виолетовите " посетители позволиха осма поредна загуба във всички шампионати.

Два гола за триумфа на домакините, чиято съществена цел е спечелването най-малко на една от двете домашни купи, означи Бертран Траоре. Фланговият нападател се разписа още преди да са изтекли 120 секунди от началото на дуела, ликвидирайки всякакво безпокойство в редиците на " Лион ". Националът на Буркина Фасо бе прецизен още веднъж в 57-ата минута за 3:1, откакто Жеан Лукас бе удвоил задатъка на домакините с прекрасен отдалечен удар в 17-ата минута, а незабавно след почивката Куадио Коне за малко вдъхна вяра на гостите, че могат да преобърнат сезона си с вълшебен поврат на " Групама Стейдиъм ".

Уви, тимът на Антоан Комбуаре още веднъж бе на губещата страна, като по-притеснително е, че не дава сигнали за усъвършенстване, най-много при играта си в отбрана. Последното попадение в мача бе дело на Мартен Терие в добавеното време.

" Олимпик " Лион завоюва за десети път в последните 11 срещи с " Тулуза " и към този момент няма проваляне в 26 следващи семейства от съперничеството - серия, почнала преди близо 40 години.

" Хлапетата " приключват 2019 година с посещение на " Реймс " в Лига 1 идния уикенд, а за " Тулуза " следва аудиенция на " Ница ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР