Олимпик Лион постигна трудна победа с минималното 1:0 в домакинството

...
Олимпик Лион постигна трудна победа с минималното 1:0 в домакинството
Коментари Харесай

Лаказет донесе важна победа на Лион над Лил

Олимпик Лион реализира сложна победа с минималното 1:0 в семейството си на Лил в финален дуел от 13-ия кръг на френската Лига 1. Единственото и победно попадение осъществя Александър Лаказет в 74-ата минута.

В 31-ата минута Джонатан Дейвид нацели гредата, а след час игра Анхел Гомеш насочи страховит удар, само че вратарят Антони Лопеш направи още по-добро избавяне.

Лион обаче дочака своя късмет и стигна до надвит гол с първата си по-добра офанзива в мача. В 74-ата минута Николас Таляфико се отскубна отляво и подаде паралелен пас към Александър Лаказет, който от близко засече топката във вратата за 1:0.

До края гостите пробваха да стигнат най-малко до равенството и в 81-ата минута Реми Кабеля се озова на чудесна позиция, само че ударът му бе избавен от Антони Лопеш.

С тази победа Лион събра актив от 20 точки, като се залепи зад своя противник в класирането, като се изкачи до 8-ото място. Лил е на 7-ата позиция с 22 точки. В идващия кръг „ хлапетата “ гостуват на Олимпик Марсилия, до момента в който „ песовете “ одобряват Рен.

Final! OL wins its second match in a row!
— Olympique Lyonnais
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР