Олимпик Лион допусна изненадваща загуба като гост на Метц с

...
Олимпик Лион допусна изненадваща загуба като гост на Метц с
Коментари Харесай

Метц спря Лион в борбата за европейска квота

Олимпик Лион позволи изненадваща загуба като посетител на Метц с 2:3 в среща от 36-ия кръг на френската Лига 1. Загубата значи, че съвсем несъмнено отборът на Петер Бос няма да успее да се пребори за европейска квота.

Винсен Пажо в 27-ата и Дидие Зе в 40-ата сюрпризираха неприятно „ хлапетата “, които въпреки всичко откриха отговор 180 секунди след хубавия прехвърлящ удар на Зе. Муса Дембеле понижи пасива на гостите, откакто бе изведен самичък против вратаря и с техничен удар прати топката в мрежата.

В средата на втората част Тиаго Мендеш остави съотборниците си с човек по-малко. Те обаче не сведоха глава и в 84-ата минута, още веднъж Дембеле бе прецизен. Таранът получи топката към точката на дузпата и незабавно стреля в долния ляв ъгъл за 2:2. Равенството се задържа единствено няколко минути – в 90-ата минута неопределено центриране попадна у Фарид Булая. Алжирецът пое добре топката, залъга съперник и с безмилостен удар с левия крайник в горния ляв ъгъл матира Антони Лопеш.

С трите точки домакините събраха общо 28 и заемат 19-а позиция в класирането. 18-ият Сент Етиен е с 31 в зоната на плейаута, а на „ избавителния бряг “ е Клермон Фуут. „ Хлапетата “ заемат 7-а позиция с 55 точки, до момента в който последното място, даващо право на евроквота – петото, е заемано от Страсбург с 60 точки. Ница пък е на шесто място със същия актив, само че и мач по-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР