Олимпиакос си осигури спечелването на редовния сезон в Евролигата за

...
Олимпиакос си осигури спечелването на редовния сезон в Евролигата за
Коментари Харесай

Историческо: Брилянтен Везенков поведе Олимпиакос

Олимпиакос си обезпечи спечелването на постоянния сезон в Евролигата за първи път в своята история. Момчетата на Йоргос Барцокас приключиха с триумф главната фаза от акцията, откакто надиграха Баскония с 86:78 (19:11, 26:22, 21:22, 20:23) в среща от последния 34-и кръг на шампионата, извършена пред цялостните трибуни на " Двореца на мира и другарството " в Пирея.

По този метод Александър Везенков и съотборниците му приключват на първата позиция в крайното класиране, като финалният им баланс е от 24 победи и 10 загуби. Баскония пък ще трепери за мястото си в плейофите до на следващия ден вечер, като ще се надява на неверна стъпка от страна на Жалгирис. Баските са осми в таблицата с 18-16, само че литовският гранд, който е с 18-15, може да ги изпревари с триумф в Мюнхен на следващия ден. Един от двата тима ще е противник на Олимпиакос на четвъртфиналите в плейофите.

Везенков сложи приказен завършек на постоянния сезон, като точно той се трансформира както в най-резултатен, по този начин и в най-полезен за своя тим. Лидерът на гърците, който протяга ръка към премията за MVP на сезона, приключи срещата с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 битки, към които добави и 3 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути на паркета. При стрелбата българският национал бе 6/8 от зоната за две точки, 2/8 от тройката и 5/5 от наказателната линия, а със своя коефициент от 31 той дава поръчка и за MVP на кръга.

Олимпиакос контролираше мача през всичките 40 минути и нито за миг не се огъна пред своя противник, който в последните си два мача вкара общо 227 точки. Тимът на Барцокас поддържаше нежен задатък в хода на втората четвърт, като с помощта на страхотна серия от 9:0 домакините си завоюваха преднина от 12 на почивката при 45:33.

Баскония сподели зъби в третата четвърт и съкрати изоставането си до четири точки, единствено че Везенков с 10 точки и 2 асистенции единствено в третия интервал, с цел да помогне на Олимпиакос да се приближи към успеха при 66:55. В последната част запасите на колоса от Пирея си свършиха работата и резервираха задатъка на отбора си, с цел да може Олимпиакос да бъде най-хубавият тим за сезон 2022/23 в Евролигата.

Костас Папаниколау добави 16 точки и 9 битки за спечелилите при 4/5 пукотевица от тройката. Костас Слукас пък способства с 15 точки и 6 асистенции от аварийна пейка.

За Баскония Маркъс Хауърд приключи с 29 точки. Рокас Гедрайтис завърши с 13 точки и 8 битки, а Дариъс Томпсън добави с 11 точки, 8 битки и 6 асистенции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР