Олимпиакос с българската суперзвезда Александър Везенков тази вечер ще срещне

...
Олимпиакос с българската суперзвезда Александър Везенков тази вечер ще срещне
Коментари Харесай

ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО: Олимпиакос и Везенков се изправят срещу Панатинайкос в битка шампионската титла на Гърция

Олимпиакос с българската суперзвезда Александър Везенков довечера ще срещне огромния си противник Панатинайкос в откриващия мач от финалната серия на гръцкото състезание. Първият дуел сред двата състава ще се играе през днешния ден от 21:15 часа и ще се организира в “Двореца на мира и другарството ” в Пирея.
 Везенков и Олимпиакос одобряват Панатинайкос в мач №1 от борбата за купата в Гърция Везенков и Олимпиакос одобряват Панатинайкос в мач №1 от борбата за купата в Гърция
Серията е с обичаен формат до три победи от общо вероятни пет мача, като Олимпиакос е хазаин в първата битка през днешния ден, а по-късно ще бъде посетител във втория мач, който ще се състои на 8 юни. Битка №3 още веднъж ще се организира в Пирея, а " детелините " ще посрещнат възможен четвърти конфликт. Ако се стигне до пети мач, то той още веднъж ще се играе в дома на " алените ".
 Олимпиакос без една от звездите си във финалната серия с Панатинайкос Олимпиакос без една от звездите си във финалната серия с Панатинайкос
Тимът на родната сензация досега няма нито една загуба в гръцкия баскетболен хайлайф, а през сезона играчите извоюваха цели 27 победи. Възпитаниците на Йоргос Барцокас напълно предстоящо приключиха на първото място в постоянния сезон на шампионата, а в плейофите отстраниха поредно Арис с 2-0 в четвъртфинала и ПАОК с 3-0 на полуфиналите.

Панатинайкос стигна по много по-труден метод до огромния край. Момчетата на Христос Серелис завършиха постоянния сезон при актив от 16 победи и 6 загуби. Това въпреки всичко ги класира на втора позиция в крайното класиране, след което за състава последваха извънредно трагични плейофи. Въпреки че " зелените " се оправиха с Колосос Родос на четвъртфиналите след безпроблемно 2-0, то полуфиналите се оказаха в пъти по-неравни. Там тимът срещна Перистери в серия, която доближи оптималните 5 игри. В последна сметка обаче Георгиос Папаянис и компания прибраха решаващата битка и по този начин стигнаха до последното си предизвикателство за сезона.
 Везенков и Олимпиакос излизат против Панатинайкос в борбата за купата в Гърция Везенков и Олимпиакос излизат против Панатинайкос в борбата за купата в Гърция
Клубът от Пирея не е губил нито един път във всички срещи сред двата тима през сезона. Момчетата на Йоргос Барцокас победиха в Суперкупата на Гърция против Панатинайкос. Освен това успеха е била тяхна и в мачовете от полуфиналите за Купата на Гърция, в шампионата и в Евролигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР