Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи Виртус Болоня

...
Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи Виртус Болоня
Коментари Харесай

Сашо Везенков продължава да ниже кош след кош за Олимпиакос

Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи Виртус Болоня с 85:83 (22:22, 16:20, 21:15, 22:30) като посетител в Италия в среща от 19-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже.

След 12-ия си триумф от началото на сезона гръцкият гранд заема трето място във краткотрайното класиране със същия актив като четвъртия и петия, надлежно Фенербахче и Монако. Виртус Болоня позволи 11-а загуба и остава на 13-а позиция.

Въпреки че преди мача бе сполетян от стомашни проблеми, сходно на Костас Слукас, който пропусна срещата, състезател №1 на България Везенков се показа на високо равнище. Българският национал бе титуляр и за 33 минути на терена приключи като най-резултатен за Олимпиакос с 22 точки, 10 битки и 1 асистенция. Това бе пети „ дабъл-дабъл “ за Везенков през този сезон в Евролигата.

Двубоят в Болоня бе доста равносилен и оспорван. Олимпиакос водеше 42:38 на почивката, а след трета част натрупа 10 точки задатък – 63:53, само че в заключителните моменти домакините имаха късмет да стигнат до успеха. При резултат 85:83 и оставащи 11 секунди Янулис Ларендзакис пропусна два наказателни удара за гостите, а баскетболистите на Виртус Болоня не съумяха да се възползват и да осъществят при последвалата офанзива.

Шакил Маккисик добави 21 точки, 4 битки и 4 асистенции за триумфа на гръцкия тим, а Костас Папаниколау означи 17 точки и 6 битки.

Милош Теодосич се регистрира с 21 точки и 4 асистенции за домакините, като бе дисквалифициран 40 секунди преди края поради второ техническо нарушаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР