Олимпиакос надви Саски Баскония като гост с 97:92 в оспорван

...
Олимпиакос надви Саски Баскония като гост с 97:92 в оспорван
Коментари Харесай

Везенков отново най-резултатен за Олимпиакос в Евролигата

Олимпиакос надделя Саски Баскония като посетител с 97:92 в оспорван дуел от Евролигата. Голяма заслуга за триумфа имаше точно българският национал Александър Везенков, който върна Олимпиакос в мача. Везенков стартира стартова петица и откри резултата с първи два коша в срещата. Постепенно Олимпиакос набра инерция и натрупа разлика, като в средата на частта задатъкът към този момент бе двуцифрен. Тимът съумяха да резервира преднината си до края на четвъртта при 32:16.

След поредност от неприятни набези на Олимпиакос, разликата стартира да се топи. Баскония направи серия от 16:0, остави съперника си 5 минути без отбеляван панер, изравни и даже поведе в резултата при 47:42 на почивката.

Второто полувреме водачеството се обърна и състезателите на Йоргос Бардзокас започнаха да догонва в резултата. Разликата доближи до 10 точки в интерес на Баскония, само че мощните изяви на Везенков върнаха Олимпиакос в мача.

При 74:65 в интерес на доманиките стартира и заключителната четвърт. Водачеството за следващ път се смени още при започване на интервала. Двата отбора се гониха в резултата, а разликата не надвиши 5 точки. Едва в последните секунди се реши изхода на срещата, като Олимпиакос не остави късмет на противника си да изравни и да стигне до триумф.

Пореден мощен мач в Евролигата изигра Александър Везенков. За 28 минути на терена, българинът бе най-резултатен със своите 26 точки, 6 битки и коефициент на потребно деяние 29. Костас Слукас добави за триумфа 20 точки и 6 асистенции. С 12 точки приключи Шакил МакКисик, Янулис Ларендзакис записа 11 точки.

Майк Коцар записа 16 точки за Баскония, Тадас Седекерскис добави 15 точки, по 12 означиха Ваня Маринкович и Долтън Хомес.

До момента гръцкият отбор остава без загуба след четири срещи в Евролигата. Саски Баскония пък претърпя първо проваляне в шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР