Олимпиакос елиминира Фенербахче след дузпи в интригуващ двубой от 1/4-финалите

...
Олимпиакос елиминира Фенербахче след дузпи в интригуващ двубой от 1/4-финалите
Коментари Харесай

Фортуна се усмихна на Олимипиакос при рулетката на дузпите срещу Фенербахче

Олимпиакос отстрани Фенербахче след дузпи в завладяващ дуел от 1/4-финалите на Лига на конференциите. Така гръцкият отбор се класира за пръв път в своята история за полуфинал в европейски клубен шампионат.

Редовното време и продълженията на дуела в Истанбул приключиха при резултат 1:0 за " фенерите ", като по този начин общият резултат от двата мача стана 3:3. При дузпита " червено-белите " бяха по-точни и се нолажиха с 3:2.

Резултатът на  " Шюкрю Сарачоглу " откри Ирфан Джан Кахведжи, който овладя топката отлично на границата на наказателното поле подаване на Себастиан Шимански и с прелестен удар прати топката в мрежата на гърците за 1:0.

В добавеното време на първото полувреме Шимански се свлече в наказателното поле на Олимпиакос, като обстановката бе преразгледана с ВАР и бе преценено, че няма учредения да се отсъди дузпа.

В заключителните десетина минути от мача двата тима си размениха по едно положително състояние. В 81-ата минута Доминик Ливакович избави удар на Йоргос Масурас, а при ответната офанзива гол на Мичи Батшуай не бе зачетен поради засада.

До края на мача двата тима взеха решение да не рискуват изключително, като резултатът в общия резултат бе еднакъв.

Така мачът влезе в продължения. В 103-ата минута Олимпиакос удари греда. След центриране на Константинос Фортунис, топката стигна до Висенте Ибора, който стреля с глава. Ливакович докосна топката, а по-късно тя срещна и десния му непряк дирек. Опасността остана пред вратата на домакините, само че удар с глава на Давид Кармо бе изчистен пред голлинията от Александър Джику също с глава.

Фенербахче имаше своя късмет в 114-ата минута, когато Душан Тадич засече ниско подаване на Миха Заиц, само че прати топката над вратата на Константинос Цолакис.

Олимпиакос остана с 10 души на терена, откакто в добавеното време на второто продължение Андреас Нтой бе изпъден с втори жълт картон.

До края на продълженията голове не паднаха и по този начин мачът трябваше да се реши с дузпи, където под светлината на прожекторите излязоха двамата вратари.

Доминик Ливакович сподели класата си и избави два удара от бялата точка, само че вечерта бе на младия Константинос Цолакис, който избави 3 от дузпите на турския отбор и по този метод подсигури класирането на гръцкия отбор за полуфиналите.

Там противник на Олимпиакос ще бъде Астън Вила, който в профил Лил също след осъществяване на дузпи.
 Олимпиакос - Фенербахче 3:2 в мач от Лигата на конференциите
Фенербахче резервира интригата за реванша, откакто върна два гола на Олимпиакос

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР