Оли Беарман спечели своята първа победа във Формула 2, след

...
Оли Беарман спечели своята първа победа във Формула 2, след
Коментари Харесай

Британец с първа победа във Формула 2 след масова катастрофа в спринта в Баку

Оли Беарман завоюва своята първа победа във Формула 2, откакто бе огромният печеливш от един всеобщ случай при започване на 19-та от 21 обиколки на уличната писта в Баку.

След интервал с кола на сигурността, провокиран от удара на Рой Нисани (Шаруз) на 15-я завой се стигна до рестарт в края на 18-я тур. При него водачът Денис Хаугер (МП Моторспорт), вторият Виктор Мартинс (АРТ) и още няколко водачи не решиха вярно прекъсването си за първата крива и се удариха в стената, приключвайки своето присъединяване в конкуренцията.

Така съотборниците в Према Фредерик Вести и Беарман съумяха да се изкачат на първите две места, като датчанинът бе по-напред. Двамата се сбориха в първия бранш на трасето и тъкмо когато Беарман излезе отпред бе оповестена и предстоящата кола на сигурността, зад която приключи и надпреварата.

В него Беарман завоюва, макар че потегли 9-ти, само че пък успеха му не бе по никакъв начин инцидентна, защото той бе най-бърз в квалификацията през вчерашния ден и записа и най-хубавия тур през днешния ден. Втори се класира Вести, а тройката добави водача на Хайтек Джак Крауфорд, за който това е втори подиум за сезона след второто място в спринта в Австралия преди месец.

Точки от първата конкуренция в Баку взеха още Куш Майни (Кампос), Енцо Фитипалди (Карлин), Хуан Мануел Кореа (Ван Амерсфоорт), Клеман Новалак (Трайдънт) и Исак Хаджар (Хайтек). Лидерът в генералното класиране преди уикенд в Баку Аюму Иваса (ДАМС) не финишира поради щета в неговата DRS система, която остана отворена.

Въпреки тази си нула японецът остава отпред в общото нареждане с 58 точки и задатък от 8 преди втория от през днешния ден Вести. Трети в общото нареждане, също с 50 пункта, е Тео Пуршер (АРТ), който също не видя карирания байрак, защото бе част от всеобщия случай в 19-я тур.

С успеха си през днешния ден Беарман се изкачи на 13-та позиция в класирането 16 точки. Той ще има златен късмет да усили своя актив в главното съревнование на следващия ден, в което той ще потегли от полпозишъна. Самата конкуренция ще започва в 10:35 часа сутринта българско време и ще бъде с дълготрайност от 29 обиколки и ще включва едно наложително прекъсване в бокса за промяна на гуми.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР