Олена Зеленска е не просто първата дама на Украйна -

...
Олена Зеленска е не просто първата дама на Украйна -
Коментари Харесай

Какво събра първите дами на Украйна и Сърбия в Белград?

Олена Зеленска е не просто първата дама на Украйна - тя е тихият посланик, който употребява всяка опция, с цел да убеди света, че страната ѝ има потребност от помощ, с цел да победи във войната, която Русия стартира против нея.

Тамара Вучич също е първа дама, само че на Сърбия - тя е втората брачна половинка на президента Александър Вучич и рядко е в светлината на прожекторите.

Сега и двете попаднаха в кадър поради визитата на Олена Зеленска и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба в Белград. Визитата ва Зеленска идва, след катоТамара Вучич беше на посещаване в Киев през септември предходната година по покана на украинската първа дама.

Но до момента в който локалните медии описваха неделната разходка на двете първи дама из средновековната цитадела в сръбската столица, в мнения под новината в съветски медии визитата е определяно като изменничество - от страна на Сърбия към Кремъл.

Причината е, че въпреки съгласно поръчките да поддържа териториалната целокупност на Украйна дружно с нелегално анексирания от Русия Крим и да e претендент за член на Европейски Съюз, Сърбия не поддържа външната политика на общността и е срещу глобите против Москва и като цяло продължава да поддържа близки връзки с Кремъл.

Това се случва до момента в който Белград приема украински бежанци, изпраща хумантирана помощ в Украйна и даже съгласно изтекли предходната година документи на Пентагона сръбските управляващи " са се съгласили да изпратят оръжие и боеприпаси на Киев или даже към този момент са ги и изпратили ".

Сръбският президент Вучич назовава това " баланс сред Русия и Запада ", като в това време страната остава правилен съдружник и на Китай и дружно с Франция и Унгария беше след страните, които китайският президент посети предходната седмица в първата си от години обиколка в Европа.

В новоизбраното сръбско държавно управление персонално по предложение на Вучич за вицепремиер е назначен глобеният от Съединени американски щати, който има две оценки за заслуги от Русия, а няколко седмици преди да поеме поста беше посетител на конгрес по сигурността в Санкт Петербург по покана персонално от секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

В същото време сръбския президент към този момент се е срещал три пъти с президента на Украйна Володимир Зеленски от началото на войната на разнообразни интернационалните конгреси. Последната им среща беше през февруари тази година на районна колекция на водачите от Западните Балкани в Тирана, Албания.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР