Олександър Усик защити титлите си в тежка категория на WBA,

...
Олександър Усик защити титлите си в тежка категория на WBA,
Коментари Харесай

Усик посвети победата на Украйна

Олександър Усик отбрани купите си в тежка категория на WBA, WBO и IBF, откакто завоюва и реванша против Антъни Джошуа в нов 12-рундов театър в Саудитска Арабия. Този път успеха на 35-годишния боксьор пристигна по-трудно, само че въпреки всичко съдиите отсъдиха в негова изгода, въпреки и с разединено решение. Той посвети триумфа на родината си Украйна.

" Искам да благодаря на всички, които се молеха за мен, да благодаря на Бог за силата, която ми даде през днешния ден, тъй като Той ми даде доста. Моят Бог Исус Христос. Благодаря ви доста! Посвещавам успеха на страната си, на фамилията, на моя тим, на всички бойци, които пазят нашата татковина. Това бе исторически мач. Много ще гледат този дуел, изключително рундът в който той се опита да ме пребие, само че аз устоях и съумях да обърна нещата ", съобщи Усик, предава Спортал.

Попитан дали счита, че справедливо е спечелил, отговърут му бе безапелационен и на британски: " Да, несъмнено! "

Накрая той разяснява и опцията да се изправи против Тайсън Фюри в борба за купата на WBC, като по този начин може да стане безспорен първенец в тежка категория. Англичанинът разгласи, че се отхвърля от бокса, само че Усик не има вяра изключително на това.

" Убеден съм, че Фюри не се пенсионирал, знам, че той желае да се бие с мен. Ако не се удрям с него, не желая да се удрям изобщо. Само Бог знае дали ще стана безспорен първенец. Всички от моя тим ще ми оказват помощ това да се случи. Благодаря на Бог за всичко! ", приключи украинецът.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР