Олександър Усик се наложи над Даниел Дюбоа в събота вечер

...
Олександър Усик се наложи над Даниел Дюбоа в събота вечер
Коментари Харесай

Усик нокаутира Дюбоа в деветия рунд и защити поясите си в тежка категория

Олександър Усик се наложи над Даниел Дюбоа в събота вечер в зала " Тачински Арена " в полския град Вроцлав, нокаутирайки противника в деветия рунд. По този метод той резервира поясите на WBO, IBF и WBA, които лиши и след това отбрани против Антъни Джошуа.


Но Усик трябваше да се събере в мача си с Дюбоа, откакто получи удар, който съдията на срещата окачестви като подобен под пояса. Украинският първенец контролираше събитията при започване на конфликта, миксирайки играта си, с цел да хваща неопитен британеца и да печели откриващите рундове. Но мачът закупи по-различна тенденция в петия рунд, когато Дюбоа удари по-ниско Усик, а реферът отсъди обстановката като несъзнателен удар под пояса. Украинецът получи цялостни пет минути, с цел да се възвърне, само че явно изпитваше сериозен дискомфорт.

Дюбоа може и да не получи нокдаун за дейностите си, само че при подновяването на багра продължи с офанзивите в тялото на първенеца. Усик бе ранен, само че се откри себе си още веднъж и удари британеца със ужасно ляво кроше. Последваха бързи комбинации, които откриха Дюбоа високо по главата, и той в последна сметка бе свален на пода в края на осмия рунд. В деветия, успеха на Усик бе узаконена, откакто Дюбоа падна на коляно и съдията приключи мача.

" Чувствам се добре. Благодаря на екипа ми, фамилията ми, моите деца. Признателен съм на страната ми и цялата украинска войска. Благодаря Ви толкоз доста. Боксът е тежък спорт, само че аз съм популярен. Това е боксът, обичам го. Уважавам противника ми, само че това е бокс, а не балет. Това е спорт за крале ". Усик, който се усъвършенства до баланс 21-0 (14 с нокаут), има три от четирите колана в тежка категория и към този момент е насочил фокуса си върху последния - този на WBC, който е владеене на Тайсън Фюри. " Готов съм. В идващия си мач съм подготвен за мач с Тайсън Фюри. Нямам самообладание да видя децата си, да се върна вкъщи. Липсва ми моето семейство. Тренирам от години, малко съм изтощен. Сега ще си умря, ще се наспя и ще се наям. Ще пийна газирана вода ", сподели още първенецът.

Дюбоа, който сподели на какво е кадърен, само че в последна сметка загуби за повторно в професионалната си кариера след провалянето от Джо Джойс през 2020 и е към този момент с баланс 19-2 (18 с нокаут), настоя, че не блъснал под пояса Усик, а вместо това е трябвало да получи нокдаун, или даже нокаут, поради това какъв брой дълго време противникът му не е могъл да продължи срещата. " Не считам, че това бе удар под пояса. Лишиха ме от победа. Това бе триумф довечера. Но аз ще се върна ", показа британецът след срещата. От екипа му към този момент оповестиха, че ще апелират случилото се в петия рунд, настоявайки, че реферът е направил неточност, давайки близо четири минути на Усик да се възвърне след получения удар. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР