Олег Варфоломеев, кардиолог, разказва за симптома на високия холестерол, който

...
Олег Варфоломеев, кардиолог, разказва за симптома на високия холестерол, който
Коментари Харесай

Лекар разкри лесен начин да разберете дали имате висок холестерол

Олег Варфоломеев, кардиолог, споделя за признака на високия холестерол , който се демонстрира когато тялото е неподвижен и в ​​легнало състояние.

Лекарят описа, че хората с висок холестерол могат да бъдат диагностицирани със положения като ПАБ - периферна артериална болест . Заболяването прогресира, когато холестеролът се натрупа в артериите и пречи на естественото кръвообращение , увеличавайки риска от сърдечно-съдови болести.

 Проявите на ПАБ са мускулни болки и крампи на краката неподвижен, в легнало състояние.

„ Ако периферната артериална болест се утежни, може да се появи болежка, до момента в който си почивате или лежите . Болката може да прекъсне даже съня. Провисването на краката от ръба на леглото или ходенето може краткотрайно да облекчи чувството на дискомфорт “, разкри Варфоломеев.

 Също по този начин, от позиция на кардиологията, се разграничават следните признаци :      безчувственост в подбедрицата или стъпалото, изключително спрямо другата страна;     изтръпване или уязвимост в краката;     липса на пулс или слаб пулс в краката или ходилата;     мъчителни конвулсии в единия или двата бедра, бедрата или мускулите на прасеца след избрани действия, като вървене или нанагорнище на стълби;     лъскава кожа на краката;     обезцветяване на кожата на краката;     муден напредък на ноктите на краката;     рани по пръстите на краката, краката или краката, които не заздравяват;     болежка при потребление на ръцете, като болежка и крампи при плетене, писане или осъществяване на други ръчни задачи;     еректилна дисфункция;     косопад или занимателен напредък на космите по краката.

*Тази публикация има единствено информативна цел и не може да послужи за диагностициране на болести. Ако имате неприятни признаци наложително потърсете помощ от здравно лице.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР