"Олег Павлович почина след дълго и тежко боледуване в болница",

...
"Олег Павлович почина след дълго и тежко боледуване в болница",
Коментари Харесай

Почина големият руски актьор Олег Табаков

"Олег Павлович умря след дълго и тежко боледуване в болница ", заяви управлението на московския спектакъл МХАТ. Табаков беше негов живописен
началник.

В продължение на няколко месеца Табаков беше в болничното заведение.

Роден през 1935 година в град Саратов в югозападната част на Русия, той постъпва през 1956 година в московската театрална натрупа "Съвременник " още от основаването й. Тя става една от най-известните в страната. Актьорът е видян от създателя на колектива, известният режисьор Олег Ефремов.

През 1967 година Табаков играе ролята на Николай Ростов във кино лентата "Война и мир " под режисурата на Сергей Бондарчук. Това е първата руска лента, удостоена през 1969 година с "Оскар " за чуждоезичен филм.

Табаков играе и в други руски паметни продукции като "Седемнадесет мига от пролетта " /1973/ и "Москва не има вяра на сълзи " /1979/. Втората лента също е удостоена с "Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм за 1981 година.

Олег Табаков взе участие в още в "Дванадесетте стола ", "Д`Артанян и тримата мускетари ", "Няколко дни от живота на Обломов ", "Човекът от булеварда на Капуцините " и доста други.



След като управлява спектакъл "Съвременник " от 1971 до 1976 година Табаков основава театралното студио "Табакерка ", в което учи на актьорско майсторство младото потомство. От 2004 година той е живописен шеф на спектакъл МХАТ в Москва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР