Олег Жданов разкри, че армията на Киев била на 20

...
Олег Жданов разкри, че армията на Киев била на 20
Коментари Харесай

Украинците атакува Херсон? Съветват руснаците да си купят надуваеми дюшеци, за да се спасят

Олег Жданов разкри, че армията на Киев била на 20 км от покрайнините на регионалния град, само че съгласно други източници е разрушена
 

Въоръжените сили на Украйна са към този момент край покрайнините на Херсон и руснаците ще би трябвало да се снабдят с надуваеми дюшеци, с цел да се спасят. Това сподели военният специалист Олег Жданов в изявление с Наталия Мосейчук, представен от УНiАН. 

По думите му армията на Киев е към този момент на 20 км от покрайнините на регионалния град. 

CNN също оповестява за контраофанзива на украинските сили и за обилни промени в интерес на украински войски.

Жданов обаче твърди, че обстановката на фронта се трансформира, само че не в интерес на Украйна и трябвало управляващите в Киев да се приготвят за защита. 

„ Рано е да се радваме и да чакаме ранна победа. Ситуацията на фронта се промени не в интерес на Украйна, би трябвало да се подготвим за отбрана “, съобщи той пред Мосейчук.

Той изясни, че сега Въоръжените сили на Украйна могат да нанесат главния удар по силите на Руската федерация в три посоки - Харков, Запорожие и Донецк. Всички обаче били доста тежки. 

„ Към Харков идват съветски войски от териториите на Русия. Ще ни бъде доста мъчно. Ние даже не можем да ги изтласкаме до границата. Отблъснахме се - те се върнаха ", изясни Жданов.

„ Най-трудното направление за въоръжените сили на Украйна е Донецк. Там се бият най-вече наемници. На нашите военни там им е доста мъчно. Битките за Кодема не престават и към момента не се знае по какъв начин ще завършат “, сподели още той.

„ Не знам какъв „ ослепителен проект “ за въоръжените сили на Украйна е начертан от американски и английски „ специалисти “ (а съгласно украински източници те също са имали пръст в това), само че както на 29-ти, по този начин и в този момент, подразделенията, които действаха на фронта край Херсон, още веднъж бяха разрушени, разяснява пък военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми. 

„ Армията на Киев през вчерашния ден още веднъж се пробваха да нападат Херсонска област. Използвани са задоволително крупни военни сили, само че бяха по-малко от тези, които участваха в контраатаката на 29 август. Вчера украинската армия действаха по същия образец “, добави той.

„ Те още веднъж се пробваха да нападат и отново бяха отблъснати с огромни вреди. Стремежът им да отрежат съветските сили в региона на Високополе. Ударът обаче този път бе единствено в западната страна. Именно в източния регион, където получиха най-големи провали, в този момент не се пробваха да щурмуват. Те съумели да се предвижат безусловно няколко стотин метра, само че в края на обитаемоте пункове Олгина и Архангелск бяха спрени и там вечерта се водиха интензивни боеве. Украинското нахлуване  премина в позиционни боеве “, разкри Подоляка.

„ Вторият удар Въоръжените сили на Украйна още веднъж се пробваха да нанесат южно от Давидов брод в региона на Сухой Ставок и в Брускинское руснаците ги нападнаха. Украинските бойци обезверено се пробвали да разшири своя плацдарм, само че това не им се отдало. След няколко часа получили удар във фланг и в гръб, изгубили по-голямата част от бронитехниката и останалите живи бойци избягали към Лазавова и Андреевка, откъдето почнали и офанзивата “, сподели той във видокоментар, оповестен в неговия Телеграм канал. 

„ Имало е и опит за контраофанзива в региона на Снегуровка, само че без съществени боеве. Украинките бойци изгубили десетина бойни машини и откакто не постигнали никакви резултати, се върнали на изходните позиции “, съобщи Подоляка. 

Според него, украинската войска към този момент няма запаси, само че ще има и трета контраофанзива, тъй като управляващите в Киев до съвещанието в базата Рамщайн на 8 септември трябвало да демонстрират интензивност и да регистрират триумфи с вярата да продължат да получават помощ от западните си съдружници. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР