Оле Гунар Солскяр заяви, че мениджърите се нуждаят от повече

...
Оле Гунар Солскяр заяви, че мениджърите се нуждаят от повече
Коментари Харесай

Солскяр призова за изясняване правилото за игра с ръка

Оле Гунар Солскяр съобщи, че мениджърите се нуждаят от повече изясненост по отношение на правилото за игра с ръка във Висшата лига след серия от спорни отсъждания в откриващите седмици от сезона. Тотнъм не съумя да завоюва в неделя против Нюкасъл след дузпа в добавеното време за игра с ръка на Ерик Дайър, който бе в противоположна посока на топката, когато отскочи във въздуха.
Защитникът на Манчестър Юнайтед Виктор Линдельоф също бе осъден с единадесетметров углавен удар по време на загубата от Кристъл Палас с 1:3 в откриващия мач на „ алените дяволи “. „ Мисля, че футболът се промени. Няма почитатели, друг дуел. Предсезонната подготовка беше на разнообразни стадии, новото предписание за игра с ръка…никога не знаеш какво ще се случи. Може да го обсъждаме през целия ден, само че се нуждаем от изясненост по отношение на това кое е нарушаване и кое – игра с ръка “.
„ Сега наподобява по този начин като че ли можеш да отклониш топката в нечия ръка, сходно на случилото се с Палас, и Виктор бе осъден с дузпа. След това играта с глава против Тотнъм, той няма концепция, че топката го удря. Видяхте гола против Уест Бромич в края, осъществен от Челси, това не е ли игра с ръка? “, показа норвежецът. По-голямата част от несъгласието идва при играта с ръка на играчи, когато реферът отсъжда, че ръката или дланта са в „ неестествено състояние “ или вършат тялото по-голямо.
Предишното, одобрено предписание гласеше, че съдиите би трябвало да решат дали играта с ръка е умишлена или не. „ Нуждаем се от изясненост. Цял набор от неща не са естествени. Има толкоз доста промени и нюанси на разнообразни правила “, сподели още Солскяр. Всеки ход от Висшата лига за смяна на правилото за игра с ръка за идващия сезон ще би трябвало да бъде предадено на ръководещото звено за правила във футбола ИФАБ идния месец, с цел да бъде разисквано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР