ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Природата увива банани и портокали

...
ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Природата увива банани и портокали
Коментари Харесай

Ден на Земята: Как един купувач на хранителни стоки предприема стъпки, за да избегне „безсмислената пластмаса“

ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Природата увива банани и портокали в кори. Но в някои съвременни супермаркети те също са опаковани или опаковани в найлон.

За Джудит Енк това е въплъщение на безсмислената пластмаса. Пътеката с бебешка храна е също толкоз тревожна за нея, с нейните редове и редици смесени плодове, зеленчуци и месо в торбички за еднократна приложимост, които са заменили стъклените буркани.

По-малко от 10% от пластмасата се рециклира. Повечето са заровени, изгорени или изхвърлени. Степента на преработване на стъкло, алуминий и картон е доста по-висока. А картонените или хартиените опаковки са биоразградими.

Глобалната тематика на Деня на Земята в понеделник е планетата против пластмасата. Производството на пластмаса продължава да пораства в международен мащаб и се чака да се утрои до 2050 година, в случай че нищо не се промени. Повечето от тях са направени от изкопаеми горива и химикали. Докато светът се отдалечава от потреблението на изкопаеми горива за електричество и превоз, плас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР