Нюйоркски съдия блокира лицензирането на марихуана на дребно, сериозен удар върху новосъздадената щатска програма

...
ОЛБАНИ, Ню Йорк (AP) — Нюйоркски съдия блокира щатската програма
Коментари Харесай

ОЛБАНИ, Ню Йорк (AP) — Нюйоркски съдия блокира щатската програма за лицензиране на марихуана на дребно в петък, нанасяйки съкрушителен удар на нововъзникващ пазар, след като група ветерани заведоха дело за правила, които позволяваха на хора с присъди за наркотици да отворят първите диспансери.

Съдията от Върховния съд на Ню Йорк Кевин Брайънт блокира държавата да обработва или издава лицензи за диспансери за марихуана със забрана, виновни регулатори за създаването на програма, която е в противоречие с щатския закон, който легализира наркотика.

Заповедта представлява сериозна неуспех за легалната индустрия на марихуаната в щата, която се определя от бавното лицензиране, пренасищане с излишни култури от марихуана и правни предизвикателства, които позволиха на незаконен пазар да процъфтява.

Искът на ветераните твърди, че държавните регулатори на марихуаната неправилно са ограничили първоначалния кръг от лицензи до хора с предишни присъди за марихуана, а не по-широка група от така наречените кандидати за социален капитал, включени в първоначалния закон. Съдията миналата седмица временно блокира щатската програма, тъй като правните аргументи в случая се разиграха, като заповедта от петък удължи спирането.

В изявление представител на ветераните каза, че държавните регулатори не са следвали законът държа лицензите извън ръцете на ветерани и други малцинствени групи, които трябваше да бъдат приоритетни.

„От самото начало нашата борба винаги е била за равен достъп до тази нова и разрастваща се индустрия“, се казва в изявление, добавяйки: „Очакваме с нетърпение да работим с държавата и съда, за да отворим програмата за всички отговарящи на условията кандидати.“

Адвокатите на щата предупредиха съдията, че всяко спиране на програмата за лицензиране би финансово навреди на онези, които вече са започнали да харчат пари за създаване на бизнес с временни лицензи. Държавната служба за управление на канабиса няма веднага коментар относно заповедта в петък.

Браянт, в своята заповед, пише, че потенциалните финансови проблеми са по вина на държавните регулатори, които безспорно бяха наясно с правните проблеми с правилата за лицензиране.

Все пак съдията предостави изключение от заповедта си за лицензополучатели, които отговарят на всички изисквания на държавата преди 7 август и е позволявайки на кандидатите, които търсят освобождаване, да представят своя случай пред съда за всеки отделен случай. Той също така нареди на държавните регулатори да се съберат и да започнат да финализират правилата за лицензиране на марихуана.

Заповедта следва гласуване през май, при което държавните регулатори в крайна сметка уредиха федерален съдебен процес, който им блокира издаването на лицензи в района на Finger Lakes след като компания от Мичиган твърди, че системата за лицензиране на Ню Йорк противоконституционно облагодетелства нюйоркчани пред жители извън щата.

Правните предизвикателства и бавното разпространение на лицензите доведоха до оплаквания от фермери, които отглеждат марихуана, че има t достатъчно законни продавачи, които да обработват реколтата им. Регулаторите миналия месец одобриха продажбата на марихуана на фестивали в опит да се справят с тези оплаквания.

В същото време властите работят за затваряне на нелегални магазини за марихуана, които се появиха из целия щат, особено в Ню Йорк, тъй като нелицензираните продавачи запълват правния вакуум.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР