ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Неплатеният медицински дълг вече няма

...
ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Неплатеният медицински дълг вече няма
Коментари Харесай

Ню Йорк премахва медицинския дълг от кредитните отчети

ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Неплатеният медицински дълг към този момент няма да се демонстрира в кредитните доклади на жителите на Ню Йорк според законопроект, подписан от губернатора Кати Хочул в сряда.

Законът не разрешава на кредитните организации да събират информация за или да рапортуват медицински задължения, а също по този начин не разрешава на лечебните заведения и доставчиците на здравни услуги в щата да рапортуват подобен дълг на организациите.

Ню Йорк е вторият щат след Колорадо, който вкарва подобен закон. Подобна национална мярка се обмисля от федералното Бюро за финансова отбрана на потребителите.

„ Медицинският дълг е подобен циничен кръг. Той в действителност удря хората с ниски приходи, само че ги принуждава да останат с ниски приходи, тъй като в никакъв случай не могат да се измъкнат от него “, сподели Хочул, демократ, на церемонията по подписването на законопроекта в Ню Йорк. Новият закон ще влезе в действие неотложно. „ Никой в никакъв случай не би трябвало да прави ужасяващ избор сред физическото си здраве и финансовото си здраве. “

Новият закон глух...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР