Олаф Шолц/ Снимка: БТАКанцлерът на Германия Олаф Шолц потвърди позицията

...
Олаф Шолц/ Снимка: БТАКанцлерът на Германия Олаф Шолц потвърди позицията
Коментари Харесай

Олаф Шолц потвърди позицията си за присъединяването на България към Шенген

Олаф Шолц/ Снимка: Българска телеграфна агенция
Канцлерът на Германия Олаф Шолц удостовери позицията си за присъединението на България към Шенгенското пространство по време на срещата си със служебния министър-председател Гълъб Донев. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата организираха къса среща в Берлин в границите на Срещата на върха на ръководителите на страните от Берлинския развой за Западните Балкани.

Донев оцени високо декларираната от канцлера Шолц поддръжка в интерес на приемането на България в Шенген. От своя страна канцлерът на Германия означи напредъка, реализиран от служебното държавно управление, за възстановяване на сигурността на сухопътната ни граница с Турция.

По-рано, по време на изявлението си на Срещата на върха, Гълъб Донев съобщи, че приобщаващото районно съдействие в Югоизточна Европа е водещ външнополитически приоритет на България, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

„ Проблемите, свързани с енергийната сигурност, стоящи пред нас, могат да бъдат преодолени, а енергийният преход реализиран, само посредством засилено районно съдействие “, съобщи Донев. Той посочи основната роля на междусистемната газова връзка Гърция-България за диверсификацията на източниците на газ, за подобряването на сигурността и гъвкавостта на доставките, както и за поощряване на конкуренцията в интерес на крайния консуматор.

В началото на работата на служебното държавно управление обаче не беше напълно ясно дали то оказва помощ за завършването ѝ, или целеустремено спъва процеса.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР