Окупираните от руските войски градове в Украйна не се примиряват,

...
Окупираните от руските войски градове в Украйна не се примиряват,
Коментари Харесай

Окупирани украински градове не се примиряват, хората бранят с голи ръце свободата си

Окупираните от съветските войски градове в Украйна не се помиряват, а демонстрират своето отрицание на манифестации и шествия, на които се изправят с голи ръце против тежката военна техника. Почти всеки ден митинги има в Херсон, Бердянск, Мелитопол и други градове, написа " Сега ".

Украинският президент Володимир Зеленски прикани нощес жителите на Донбас да се борят за своите права и свободи.

" Донбас! Спомни си какво споделяха за теб: Никой не е поставял на колене Донбас! И никой няма да го направи! Всеки в Донецк и Луганск знае тези думи и постоянно ги повтаряше. По-рано! А в този момент? Донбас, в този момент е твоето време! Обръщаме се към всички хора на краткотрайно окупираните територии. Към всички, които ни чуват. Чиято памет не е промита от пропагандата. Които не си затварят очите от боязън. Чиято душа не е обезобразена от цинизма. Борете се за вашите права! За своята независимост! Заедно с Херсон, Бердянск, Киев и всички украински градове, които ценят живот и не се опасяват от нищо.

Сравнете Донецк след 8 години война и Харков след 8 дни война. Казваха ви, че ние унищожаваме градове. Погледнете Харков, Ченигов... На 500 кг бомби, които хвърлят върху домовете на украинците. Погледнете Бородянка. Разбитите учебни заведения. Взривените детски градини. Унищожената катедрала в Харков. Погледнете това, което направи Русия. Защитете се! Иначе тя ще вземе и вашия живот! Вашите домове! ", прикани Зеленски в прочувствена тирада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР